„Boko Haram“ pagrobė bent 60 žmonių per kruviną ataką Kamerūne

Islamistų

Šis žmonių pagrobimas yra didžiausias, kada nors įvykdytas „Boko Haram“ Kamerūno Tolimosios Šiaurės regione.<br>AP asociatyvi nuotr.
Šis žmonių pagrobimas yra didžiausias, kada nors įvykdytas „Boko Haram“ Kamerūno Tolimosios Šiaurės regione.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 19, 2015, 8:56 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 4:26 PM

Šis išpuolis buvo įvykdytas kitą dieną po to, kai kaimyninis Čadas dislokavo savo pajėgas, kovosiančias prieš „Boko Haram“ Kamerūne ir Nigerijoje.

Kovotojai „įsiveržė į du kaimus Turu regione... Jie padegė namus iš pasitraukė, išsigabendami apie 60 žmonių. Dauguma jų – moterys ir vaikai“, – vienas policijos pareigūnas sakė naujienų agentūrai AFP.

Pasak jo, per tą išpuolį „žuvo žmonių“, tačiau tikslaus aukų skaičiaus nepateikė. Pareigūnas pridūrė, kad po to įsiveržimo Kamerūno armija „pradėjo operaciją“.

Šis žmonių pagrobimas yra didžiausias, kada nors įvykdytas „Boko Haram“ Kamerūno Tolimosios Šiaurės regione. Šiuo metu regione didėja nuogąstavimai, kad ta grupuotė plečia savo operacijas kaimyninėse šalyse.

Kamerūnas jau buvo atakuotas praeitą pirmadienį, kai šalis paskelbė, jog jos kariai atrėmė „Boko Haram“ puolimą prieš vieną karinę bazę šalies šiaurėje ir nukovė 143 kovotojus.

Nigerijos vyriausybė buvo smarkiai kritikuojama, kad nesugeba pažaboti tos grupuotės, siekiančios įkurti griežtosios linijos islamo valstybę.

Islamistų vykdomi brutalūs reidai, žudynės, mirtininkų sprogdintojų atakos ir pagrobimai nusinešė jau bent 13 tūkst. žmonių gyvybių. Dėl šių neramumų apie 1,5 mln. žmonių buvo priversti palikti savo namus – daugiausia „Boko Haram“ pagrindinėje tvirtovėje šiaurės rytų Nigerijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.