Rusiškas dvasingumas: Ukrainoje kariauja ir rusų šventikas

Rusijoje jau seniai nestebina glaudus stačiatikių bažnyčios ir Kremliaus ryšys. O kol pasaulį vis dar glumina viską – nuo automatų iki tankų šventinantys rusų dvasininkai, vienas šventikas ne tik laimina ginklus, bet ir pats juos ima į rankas. Ir ne bet kur, o Ukrainoje, kur jis kariauja prorusiškų separatistų pusėje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 20, 2015, 9:12 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 1:46 PM

Jerėjus (stačiatikių dvasininkas) Artemijus iki šiol buvo ne itin garsus dvasininkas iš Sankt Peterburgo. Mėgo daug keliauti ir fotografuotis. Tačiau paskutinės jo nuotraukos sukėlė diskusijų audrą. Ar dvasininkas nepažeidžia įžadų ir įsakymo „nežudyk“?

Ar jis nenusikalsta stačiatikių bažnyčiai, apleidęs savo tikinčiuosius ir išvykęs į Ukrainą? Tuo Artemijus pasigyrė pats, socialiniame tinkle „vkontakte“.

Čia be kitų jo nuotraukų, kur jis užfiksuotas dvasininko apdarais kelionėse ir apeigų metu, yra ir kelios nuostabą sukėlusios nuotraukos. Jose dvasininkas Artemijus užfiksuotas vilkintis maskuojamo stiliaus uniformą (beje, ironiškai senojo amerikietiško pavyzdžio) ir rankose laikantis naujo modelio „Kalašnikov“ automatą. Jis pats giriasi, kad kartu su separatistais kaunasi Luhansko srityje.

Kol vieni rusai stebėjosi, kad dvasininkas ima į rankas ginklą, kiti jį lygino su legendiniu šventiku Aleksandru Peresvetu, kuris 1380 m. Kulikovo mūšyje kovėsi ir žuvo dvikovoje su totorių kariu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.