D. Medvedevas: „Sirijoje mes kaunamės ne už konkrečius lyderius“

Rusijos premjeras Dmitrijus

Sirijoje nesisklaido karo dūmai.<br>AP nuotr.
Sirijoje nesisklaido karo dūmai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf

Oct 17, 2015, 4:22 PM, atnaujinta Oct 9, 2017, 12:15 PM

„Žinoma, mes kaunamės ne už konkrečius lyderius – viena vertus, mes giname savo nacionalinius interesus“, – sakė D.Medvedevas.

„Antra – esame gavę (Sirijos) teisėtos valdžios prašymą. Būtent tuo mes remiamės“, – premjero žodžius citavo vyriausybės tinklalapis.

D.Medvedevas sakė, kad Maskva bombardavimais Sirijoje ginasi nuo islamo ekstremistų grėsmės Rusijai.

„Prezidentas (Vladimiras Putinas) pasakė: akivaizdu, kad jeigu teroristų nesunaikinsime ten, jie atvyks į Rusiją“, – aiškino jis.

D.Medvedevas pridūrė, kad Rusijai nesvarbu, kas Sirijai vadovaus ateityje – kad tik prie tos šalies vairo neatsidurtų džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS arba ISIL).

„Beje, nesvarbu, kas vadovaus. Juk nenorime, kad Sirijos Respublikai vadovautų ISIL, tiesa? Tačiau valdžia turi būti civilizuota, legitimi. Štai šiuos dalykus ir reikia svarstyti“, – sakė jis.

„Kas vadovaus Sirijoje, turi spręsti Sirijos liaudis. Ji, beje, yra daugiatautė, daugiakonfesinė, sudėtinga. Ir tai yra pačios liaudies pasirinkimo klausimas“, – D.Medvedevas sakė interviu Rusijos televizijai, kuris rodomas šeštadienį.

Vis dėlto šiuo metu Rusija laikosi pozicijos, kad „legitimus prezidentas yra Assadas“, pabrėžė D.Medvedevas.

Maskva šią savaitę įtūžo, kai Jungtinės Valstijos atsisakė priimti D.Medvedevo vadovaujamą Rusijos pareigūnų delegaciją, turėjusią tartis dėl konflikto Sirijoje.

„Manau, toks elgesys yra kvailas, – sakė D.Medvedevas. – Tokiais sprendimais arba atsisakymu surengti derybas amerikiečiai tik demonstruoja savo silpnumą.“

Premjeras pabrėžė, kad JAV vadovaujamos koalicijos veiksmų „Islamo valstybę“ Sirijoje „rezultatai yra praktiškai nuliniai“ ir kad „tik Rusijos įsikišimas pakeitė padėtį“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.