Turkijoje per operaciją prieš kurdus žuvo keturi kariškiai

Keturi Turkijos kariškiai ir

Penktadienį Turkijos kariškiai pranešė, kad praėjusią parą per antiteroristinę operaciją buvo nukauta 18 KDP narių.<br>„AFP“/“Scanpix“ asociotyvioji nuotr.
Penktadienį Turkijos kariškiai pranešė, kad praėjusią parą per antiteroristinę operaciją buvo nukauta 18 KDP narių.<br>„AFP“/“Scanpix“ asociotyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 16, 2016, 1:49 PM, atnaujinta May 28, 2017, 5:26 PM

Tai šeštadienį pranešė Turkijos generalinis štabas, kuriuo remiasi „RIA Novosti“.

„Per operaciją prieš separatistinės teroristinės organizacijos narius Mardino provincijoje balandžio 16 d. karinis transporteris užvažiavo ant pakelės minos. Keturi mūsų kariškiai žuvo, du buvo sužeisti. Širnake per sprogimą žuvo vienas policininkas, dar 10 pareigūnų sužeista“, – sakoma generalinio štabo pranešime.

Penktadienį Turkijos kariškiai pranešė, kad praėjusią parą per antiteroristinę operaciją buvo nukauta 18 KDP narių.

Nuo 2015 metų liepos, kai Turkijoje atsinaujino ginkluotas konfliktas su KDP, per susirėmimus su kurdų sukilėliais žuvo apie 400 kariškių ir policininkų. Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas pareiškė, kad per šį laikotarpį sunaikinta daugiau kaip 5 tūkstančiai kurdų sukilėlių. Bet prokurdiškos Tautų demokratijos partijos atstovai teigia, kad per operaciją žuvo šimtai civilių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.