J. Kerry bandys pinti ryšius tarp Indijos ir Pakistano

JAV valstybės

J.Kerry lankosi Indijoje.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
J.Kerry lankosi Indijoje.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 30, 2016, 10:27 AM, atnaujinta May 14, 2017, 1:26 PM

Pirmadienio vakarą, po vienos dienos vizito Bangladeše, kur aptarė padidėjusį kovotojų atakų mastą, J.Kerry atvyko į Indijos sostinę Naująjį Delį, į kasmetinį JAV ir Indijos strateginį ir prekybos dialogą.

Antradienio derybų metu nacionalinio saugumo patarėjui Ajitui Dovaliui bus išreikštas susirūpinimas dėl situacijos Indijos valdomame Kašmyre ir Afganistane. Trečiadienį vyks susitikimas su Indijos ministru pirmininku Narendra Modi.

Kašmyras yra dešimtmečius trunkančios nesantaikos tarp branduoliniais ginklais apsiginklavusios Indijos ir Pakistano centras. Pakistanas taip pat valdo šiaurinę Kašmyro dalį.

Nuo liepos 8-osios smurtinių protestų metu Kašmyre žuvo daugybė žmonių, kai saugumo pajėgos nužudė Pakistane įsikūrusios islamistų kovotojų grupuotės lauko pajėgų vadą.

Indijos premjeras, sakydamas kasmetinę Nepriklausomybės dienos kalbą, rugpjūčio 15 dieną pareiškė nenusilenksiąs terorizmui ir apkaltino Pakistaną šlovinant jį.

J.Kerry derybų metu sieks skatinti dialogą tarp Pakistano ir Indijos, nes Naujasis Delis atmetė Pakistano kvietimą vesti derybas dėl Džamu ir Kašmyro ateities.

Bus aptarta ir situacija Afganistane, tvyrant glaudesniems ryšiams tarp Indijos ir Afganistano. Tai sėja baimę Pakistane būti įkalintai tarp dviejų priešiškų kaimynių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.