Sergejus Lavrovas: Rusija deda pastangas išspręsti Kataro krizę

Rusijos užsienio reikalų ministras pranešė Kataro diplomatijos vadovui, jog Maskva dės pastangas, kad padėtų išspręsti gilėjančią krizę tarp Kataro ir kelių arabų valstybių.

 S.Lavrovas pareiškė, kad Rusija bando išspręsti Kataro krizę.<br> „Sputnik“/„Scanpix“ nuotr.
 S.Lavrovas pareiškė, kad Rusija bando išspręsti Kataro krizę.<br> „Sputnik“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP, BNS, „Interfax“ ir lrytas.lt inf.

Jun 10, 2017, 3:38 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 3:39 PM

Saudo Arabija, Jungtiniai Arabų Emyratai, Egiptas ir Bahreinas šią savaitę nutraukė diplomatinius ryšius su Kataru, apkaltinusios jį toleruojant ar netgi skatinant paramą ekstremistinėms grupuotėms, tarp jų – teroristų grupuotės „al Qaeda“ padaliniui Sirijoje.

Sergejus Lavrovas ir šeichas Mohammedas bin Abdulrahmanas al Thani (Mohamadas bin Abdulrahmanas Tanis) šeštadienį susitiko Maskvoje.

Pradėdamas susitikimą S.Lavrovas pareiškė: „Palaikome kontaktus su dauguma vykstančių procesų dalyvių, Rusijos Federacijos prezidentas telefonu kalbasi su savo kolegomis regione, ir mūsų šiandienos susitikimas bus šių pastangų tęsinys. Mes būsime pasirengę pabandyti imtis visko, ką Rusija gali padaryti pritariant susijusioms šalims ir joms esant suinteresuotoms.“

„Mes iš principo nesikišame nei į valstybių vidaus reikalus, nei į jų tarpusavio santykius,“ – sakė Rusijos URM vadovas.

„Tačiau mūsų negali džiuginti situacija, kai santykiai tarp mūsų partnerių blogėja. Esame už tai, kad bet kokie nesutarimai būtų sprendžiami prie derybų stalo tarpusavio pagarba grindžiamo dialogo keliu,“ – pabrėžė jis.

M.al Thani patvirtino „Kataro poziciją, kad visi nesutarimai privalo būti sprendžiami dialogu ir kad Persijos įlankos arabų valstybių bendradarbiavimo taryba yra tinkamiausias tokio dialogo formatas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.