Bosnijoje dėl karo nusikaltimų prieš serbus areštuoti 13 musulmonų

Bosnijos ir Hercegovinos policija pirmadienį areštavo trylika šios šalies piliečių musulmonų, įtariamų karo nusikaltimais prieš etninius serbus per 1992-1995 metų pilietinį karą, pranešė pareigūnai.

 Scanpix nuotr.
 Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 4, 2017, 9:16 PM

„Tai yra buvę Bosnijos armijos, krašto gynybos (pajėgų) ir Vidaus reikalų ministerijos pareigūnai, įtariami įvykdę karo nusikaltimų prieš kelias dešimtis serbų“ Konico regione, sakoma prokuratūros pranešime.

Minėti asmenys yra įtariami civilių „nužudymais, kankinimu, išžaginimais, persekiojimu ir išsiuntimu iš šalies“, teigiama pranešime.

Pasak policijos, įtariamieji buvo suimti Konice bei sostinėje Sarajeve.

Praėjusį mėnesį Sarajevo teismas skyrė devynerių metų laisvės atėmimo bausmę buvusiam Bosnijos musulmonų pajėgų nariui Edhemui Žiličiui, kuris karo metais dirbo serbų kalinimo stovykloje Konice.

1992-1995 metų Bosnijos karas tarp kroatų, musulmonų ir serbų pareikalavo maždaug 100 tūkst. gyvybių, o dar 2,2 mln. žmonių buvo priversti palikti savo namus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.