Libano šiaurėje likviduota teroristų grupė

Libano armijos specialusis būrys pirmadienį Tripolio mieste, kuris yra už 90 kilometrų nuo Beiruto, likvidavo pogrindinę teroristų grupę, susijusią su „Islamo valstybe“ (IV). Tai pranešė naujienų agentūra „Al Watania“. 

 Per operaciją įveikti teroristai.<br> AFP/„Scanpix“ asociatyvi nuotr.
 Per operaciją įveikti teroristai.<br> AFP/„Scanpix“ asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-02-05 10:06, atnaujinta 2018-02-05 13:30

Jos duomenimis, per operaciją senojoje miesto dalyje buvo nušautas pareigūnų ieškomas teroristų vadeiva Hajeras Dandashi, taip pat konfiskuota ginklų ir sprogmenų, kuriuos smogikai ketino panaudoti išpuoliams. Sulaikytųjų skaičius nenurodomas. 

Teroristai pasipriešino Libano kariškiams, vienas pareigūnas žuvo, yra sužeistųjų. Kaip pareiškė armijos atstovas, „padėtis Tripolyje kontroliuojama, į miestą permestas pastiprinimas“.

Senovinis Bab Tabanos kvartalas, kur gyvena miesto varguomenė, jau ne kartą tapo armijos ir ginkluotų islamistų susirėmimų arena.

Pastarąjį kartą kariuomenės operacija ten vyko 2014 metų spalį, ji truko tris dienas. Tada žuvo 42 žmonės (pusė iš jų – kariškiai), o daugiau kaip 100 buvo sužeisti. Bet islamistų vadeivoms Shadi al-Mawlawi ir Osamai Mansourui pavyko pabėgti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.