Kinijos pirmasis savarankiškai pasistatytas lėktuvnešis baigė bandymus jūroje

Kinijos pirmasis savarankiškai pasistatytas lėktuvnešis baigė penkias dienas trukusių bandymų jūroje programą, penktadienį pranešė Pekinas.

Kinijos pirmasis savarankiškai pasistatytas lėktuvnešis baigė penkias dienas trukusių bandymų jūroje programą.<br> Reuters/Scanpix nuotr. 
Kinijos pirmasis savarankiškai pasistatytas lėktuvnešis baigė penkias dienas trukusių bandymų jūroje programą.<br> Reuters/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 18, 2018, 8:30 AM, atnaujinta May 18, 2018, 2:05 PM

Kinijos valstybinė žiniasklaida nurodė, kad pavadinimo dar neturintis laivas įvykdė visas numatytas užduotis ir grįžo į savo gimtąją laivų statyklą šiauriniame Daliano uostamiestyje.

50 tūkst. tonų vandentalpos lėktuvnešis yra antrasis šio tipo Kinijos karinių jūrų pajėgų laivas. Planuojama, kad lėktuvnešis bus priimtas į ginkluotę iki 2020 metų, kai bus sukomplektuotas jo aviacijos sparnas.

Kinijos pirmojo lėktuvnešio „Liaoning“ korpusas buvo nupirktas iš Ukrainos. Aktyviąją tarnybą jis pradėjo 2012 metais.

Kinija stengiasi užtikrinti atsvarą Jungtinių Valstijų jūriniam dominavimui Azijos regione. Pekinas sako, kad lėktuvnešiai reikalingi šalies pakrančių ir laivybos maršrutų apsaugai, tačiau šie laivai taip pat laikomi kariniu argumentu, paremiančiu Kinijos teritorines pretenzijas į Taivaną ir beveik visą Pietų Kinijos jūrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.