Rusijos kariniai lėktuvai pažeidė Švedijos oro erdvę

Švedijos kariškiai ketvirtadienį pranešė, kad Rusijos žvalgybos lėktuvas, lydimas dviejų naikintuvų, trumpam buvo pažeidęs šalies oro erdvę Baltijos jūros pakrantėje.

Rusų naikintuvas „Sukhoi-27“ kyla į karinę treniruotę.<br> RIA/Scanpix nuotr.
Rusų naikintuvas „Sukhoi-27“ kyla į karinę treniruotę.<br> RIA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2019, 5:14 PM

Ginkluotosios pajėgos nurodė, kad lėktuvas „Iljušin Il-20“ ir du naikintuvai „Suchoj Su-27“ šeštadienį praskrido piečiau pietinio Švedijos miesto Karlshamno, maždaug už 135 km į šiaurės rytus nuo pajūrio miesto Malmės.

Kariškių pranešime sakoma, kad rusų lėktuvai į Švedijos oro erdvę įskrido be leidimo ir kad apie šį incidentą buvo pranešta Švedijos vyriausybei. Perimti Rusijos orlaivių buvo pakelti Švedijos naikintuvai „Gripen“.

Šis incidentas įvyko Baltijos jūros regione didėjant kariniam aktyvumui. Pastaruoju metu buvo ne kartą pranešta apie Rusijos karinių orlaivių įvykdytus oro erdvės pažeidimus ir suaktyvėjusią rusų karinių laivų veiklą.

Rusijos gynybos ministerija savo ruožtu paneigė informaciją apie incidentą Švedijoje.

„Oro ir kosminių pajėgų ekipažai reguliariai vykdo planinius skrydžius virš Baltijos jūros akvatorijos iš Rusijos žemyninės dalies į Kaliningrado sritį ir atgal“, – sakoma pranešime.

„Visi skrydžiai vykdomi griežtai laikantis tarptautinių oro erdvės naudojimo taisyklių, nepažeidinėjant kitų valstybių sienų“, – pareiškė ministerija.

Be to, Rusija ketvirtadienį pranešė, kad Švedijos oro pajėgų žvalgybos lėktuvas „Gulfstream“ su išjungtu atpažinimo prietaisu buvo pastebėtas netoli Rusijos sienos virš Baltijos.

„Rusijos oro erdvės kontrolės priemonės virš neutralių Baltijos jūros vandenų užfiksavo prie RF valstybinės sienos artėjantį oro taikinį. Taikiniui perimti buvo pakeltas naikintuvas „Su-27“ iš priešlėktuvinės gynybos budinčiųjų pajėgų“, – nurodė Gynybos ministerija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.