Armėnija praneša apie trijų civilių žūtį Stepanakerte

Azerbaidžanui penktadienį apšaudžius ginčijamo Kalnų Karabacho regiono sostinę, žuvo trys civiliai, apie tai praneša Armėnija.

Š. Stepanian kiek anksčiau skelbė, kad Azerbaidžanas taip pat apšaudo strategiškai svarbų Šušos miestelį.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Š. Stepanian kiek anksčiau skelbė, kad Azerbaidžanas taip pat apšaudo strategiškai svarbų Šušos miestelį.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 6, 2020, 12:49 PM

Armėnijos gynybos ministerijos atstovė spaudai Šušan Stepanian paskelbė nuotraukas, kuriose matoma, kaip gelbėtojai šalina nuolaužas iš gyvenamojo namo Stepanakerte, kurio sienos sugriuvusios ir įgriuvęs stogas.

„Raketa smogė gyvenamajam pastatui, pražudydama tris civilius“, – teigė atstovė.

Š. Stepanian kiek anksčiau skelbė, kad Azerbaidžanas taip pat apšaudo strategiškai svarbų Šušos miestelį. Jame yra istorinė armėnų katedra, kuri buvo apgadinta per apšaudymą praėjusį mėnesį.

Intensyvūs Armėnijos ir Azerbaidžano mūšiai dėl etninių armėnų kontroliuojamo Kalnų Karabacho regiono nerimsta daugiau kaip mėnesį.

Kalnų Karabachas 1991 metais atsiskyrė nuo Azerbaidžano, jame gyventojų daugumą sudaro etniniai armėnai, bet tarptautinės teisės požiūriu jis priklauso Azerbaidžanui.

Jungtinių Tautų (JT) teigimu, dėl rugsėjo pabaigoje atsinaujinusių Azerbaidžano ir armėnų pajėgų kovų dešimtims tūkstančių gyventojų teko palikti namus ir persikelti. Kovos pareikalavo daugiau kaip 1 000 žmonių gyvybių.

Kovos nerimsta, nepaisant Prancūzijos, Rusijos ir JAV pastangų padėti pasiekti ilgalaikes paliaubas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.