Daugiau nei 20 žmonių sužeista per sprogimą gyvenamajame name Gazos Ruože

Islamistų judėjimo „Hamas“ kontroliuojamame Gazos Ruože viename gyvenamajame rajone šeštadienį driokstelėjo galingas sprogimas, per kurį buvo sužeista daugiau nei 20 žmonių, o keli namai sugriuvo, pranešė palestiniečių pareigūnai.

Atsitiktinio sprogimo šaltinis greičiausiai buvo vienos išanklave veikiančių ginkluotų grupuočių nario namuose.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Atsitiktinio sprogimo šaltinis greičiausiai buvo vienos išanklave veikiančių ginkluotų grupuočių nario namuose.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 23, 2021, 2:17 PM

Atsitiktinio sprogimo šaltinis greičiausiai buvo vienos iš anklave vekiančių ginkluotų grupuočių nario namuose.

„Šį rytą Beit Hanoune stovėjusiame name įvyko sprogimas, per kurį buvo sužeista daugybė žmonių“, – pranešė Vidaus reikalų ministerija ir pridūrė, kad buvo pradėtas tyrimas dėl sprogimo priežasties.

Šaltiniai iš ligoninių teigė, kad daugiau nei 20 žmonių buvo sužeisti, du iš jų – sunkiai.

Liudininkų teigimu, per „aktyvisto“ namuose įvykusį sprogimą buvo nuniokoti keli pastatai. Policija aptvėrė įvykio vietą.

Kol kas nebuvo paskelbta oficiali sprogimo priežastis, tačiau Izraelio kariškiai teigė, kad tai yra kovotojų „ginklų laikymo gyvenamuosiuose namuose“ rezultatas.

Namai yra „paversti teroristinių organizacijų tinklų ir raketų sandėliais, o galiausiai už tai sumoka nekalti civiliai“, – socialiniame tinkle „Twitter“ arabų kalba parašė kariuomenės atstovas spaudai Avichay Adraee.

Islamistų grupuotė „Hamas“ perėmė Gazos Ruožo kontrolę iš konkuruojančio nuosaikaus palestiniečių judėjimo „Fatah“ 2007 metais per įtemptą konfliktą, vos neperaugusį į pilietinį karą.

Nuo to laiko „Hamas“ kariavo tris niokojančius karus su Izraeliu, kuris tebetaiko blokadą maždaug 2 mln. gyventojų turinčiai teritorijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.