Iranas atidarė požeminį „raketų miestą“

Iranas skelbia atidaręs „raketų miestą“. Remiantis šalies žiniasklaidos paskelbtomis nuotraukomis, tai yra Irano revoliucinės gvardijos (IRGC) požeminė raketų saugykla.

„Tai tik nedidelė mūsų raketinių pajėgumų dalis“, – atidarymo ceremonijoje sakė IRGC vadas Husseinas Salamis, kurį cituoja naujienų agentūra „Tasnim“. (Asoviatyvi nuotr.)<br>AP/Scanpix nuotr.
„Tai tik nedidelė mūsų raketinių pajėgumų dalis“, – atidarymo ceremonijoje sakė IRGC vadas Husseinas Salamis, kurį cituoja naujienų agentūra „Tasnim“. (Asoviatyvi nuotr.)<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2021, 4:48 PM

„Tai tik nedidelė mūsų raketinių pajėgumų dalis“, – atidarymo ceremonijoje sakė IRGC vadas Husseinas Salamis, kurį cituoja naujienų agentūra „Tasnim“. Detalių apie „raketų miesto“ vietą ar raketų skaičių jis neatskleidė.

Praėjusiais metais buvo kalbama apie kelis „raketų miestus“ pietinėse šalies provincijose. Iranas vis praneša apie savo naujus karinius pajėgimus, pirmiausiai susijusius su revoliucine gvardija. Tačiau dauguma jų yra slapti, todėl nepriklausomi ekspertai jų negali įvertinti.

Irano karinė ir ypač raketų programa užsienio vadinama grėsme Artimųjų Rytų ir Persijos įlankos regionui. Vadovybė Teherane tai neigia ir nurodo, kad ji skirta šalies gynybai nuo galimų grėsmių.

Vakarai ir arabų Persijos įlankos šalys mano kitaip. Jiems ir Irano Artimųjų Rytų politika, ir raketų programa yra pavojus Persijos įlankos regionui, kuriuo gabenama 40 proc. pasaulio žaliavinės naftos. Be to, nerimaujama, kad Irano vidutinio nuotolio raketos, kurių veikimo nuotolis yra iki 2 200 km, gali pasiekti Izraelį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.