Australija didindama gynybos pajėgumus kurs valdomąsias raketas

Australija trečiadienį paskelbė, kad siekdama didinti gynybos pajėgumus ir glaudžiai bendradarbiaudama su Jungtinėmis Valstijomis pradės kurti savo valdomąsias raketas.

Pranešimas pasirodė Ramiojo vandenyno regione augant nerimui dėl vis didesnio Kinijos kategoriškumo ir karinių pajėgumų. (Asociatyvi nuotr.)<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Pranešimas pasirodė Ramiojo vandenyno regione augant nerimui dėl vis didesnio Kinijos kategoriškumo ir karinių pajėgumų. (Asociatyvi nuotr.)<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 31, 2021, 10:38 AM

Pranešimas pasirodė Ramiojo vandenyno regione augant nerimui dėl vis didesnio Kinijos kategoriškumo ir karinių pajėgumų.

Priežastimi nurodęs „kintančią pasaulinę aplinką“, Australijos ministras pirmininkas Scottas Morrisonas sakė, kad šalis bendradarbiaudama su kokia nors ginklų gamintoja kurs raketas ir kad pagal šį planą bus sukurta tūkstančiai darbo vietų, atsiras naujų eksporto galimybių.

Pasak S. Morrisono, iš pradžių Kanbera skirs 1 mlrd. Australijos dolerių (648 mln. eurų) pagal didžiulį, 10 metų trukmės investicijų gynybos ir gynybos pramonės srityse planą.

„Savų nepriklausomų pajėgumų Australijos teritorijoje sukūrimas yra svarbus australų saugumui užtikrinti“, – sakė S. Morrisonas.

Anksčiau modernias raketas Australija gamino prieš kelis dešimtmečius. Dabar šalis jas importuoja iš sąjungininkų, įskaitant JAV.

Šiuo metu Australija jau kuria raketas, kurios turi tarnauti kaip masalas ir trikdyti atskriejančias raketas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.