Afganistane užpuolikai nušovė į darbą vykusią policininkę

Afganistano rytuose užpuolikai ketvirtadienį nušovė į darbą vykusią policininkę, pranešė provincijos pareigūnai.

Prieš tris dienas per kitą incidentą Džalalabade buvo nušautos trys moterys, dalyvavusios nacionalinėje skiepijimo nuo poliomielito programoje.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Prieš tris dienas per kitą incidentą Džalalabade buvo nušautos trys moterys, dalyvavusios nacionalinėje skiepijimo nuo poliomielito programoje.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-04-01 13:26

Tai naujausia tikslinė žmogžudystė šioje karo draskomoje šalyje.

Provincijos policijos atstovas Faredas Khanas sakė, kad Džalalabade užpulta pareigūnė buvo sužeista, bet vėliau ligoninėje mirė. Policija areštavo du įtariamuosius.

Katare įstrigus afganų vyriausybės ir Talibano taikos deryboms, visame Afganistane pastaruoju metu labai padaugėjo išpuolių susprogdinant bombas, tikslinių nužudymų ir smurto mūšio lauke.

Prieš tris dienas per kitą incidentą Džalalabade buvo nušautos trys moterys, dalyvavusios nacionalinėje skiepijimo nuo poliomielito programoje.

Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės už šiuos išpuolius Džalalabade, bet Rytų Afganistane pastaruoju metu daugėjo džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) atakų.

Praėjusį mėnesį IS prisiėmė atsakomybę už kitų trijų moterų, dirbusių vienam vietos transliuotojui, nužudymą Džalalabade.

Dėl daugumos išpuolių vyriausybė kaltina atsigaunantį Talibaną, šiandien kontroliuojantį kone pusę šalies teritorijos. Talibanas neigia savo vaidmenį dėl kai kurių atakų ir kaltina vyriausybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.