V. Zelenskis išvyko į separatistinio konflikto zoną, suintensyvėjus susirėmimams

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ketvirtadienį išvyko į šalies rytų regioną prie sąlyčio su prorusiškų separatistų pajėgomis linijos, suintensyvėjus smurtui ir padidėjus įtampai su Maskva.

V. Zelenskis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
V. Zelenskis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 8, 2021, 12:06 PM, atnaujinta Apr 8, 2021, 12:55 PM

„Valstybės vadovas aplankys priešakines pozicijas, kur pastaruoju metu buvo sistemingai pažeidinėjamas visuotinio ir tvaraus ugnies nutraukimo režimas ir kur dėl priešo apšaudymų žuvo ir buvo sužeista Ukrainos gynėjų, – sakoma prezidentūros tinklalapyje paskelbtame pranešime. – Volodymyras Zelenskis vyksta į Donbasą kaip vyriausiasis pajėgų vadas, kad pabendrautų su kariais ir palaikytų gynėjų kovinę dvasią.“

Ketvirtadienio rytą žuvo dar vienas Ukrainos karys, separatistams minosvaidžiais ir artilerija apšaudžius ukrainiečių pozicijas Donecko regione, pranešė Ukrainos kariuomenė. Nuo šių metų pradžios per susirėmimus su separatistais žuvo iš viso 25 ukrainiečių kariškiai.

Ukraina praėjusią savaitę apkaltino Rusiją prie šiaurinio ir rytinio šalies pasienio bei Kryme telkiant tūkstančius karių.

Vakarų sąjungininkės paskelbė keletą pranešimų, kuriuose perspėjo Rusiją dėl pasekmių, jei ji imtųsi tolesnių veiksmų, ir reikalavo Maskvos pasiaiškinimo. Kremlius nepaneigė telkiantis karius, tačiau tikino „niekam nekeliantis grėsmės“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.