Ukrainoje per separatistų apšaudymą žuvo karys

Vienas Ukrainos vyriausybės pajėgų karys žuvo per apšaudymą separatistinio konflikto krečiamame rytiniame regione, šeštadienį pranešė kariškiai.

 Ukrainoje per separatistų apšaudymą žuvo karys.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Ukrainoje per separatistų apšaudymą žuvo karys.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 26, 2021, 12:25 PM

Ukrainos rytinėse Donecko ir Luhansko srityse nuo 2014 metų tęsiasi ginkluoti susirėmimai su prorusiškais kovotojais. Šis karas, prasidėjęs po Rusijos įvykdytos Krymo pusiasalio aneksijos, jau pareikalavo daugiau kaip 13 tūkst. žmonių gyvybių.

Kariuomenė per „Facebook“ pranešė, kad kovotojai apšaudė iš minosvaidžių ir prieštankinių ginklų vyriausybės pajėgų pozicijas netoli separatistų administracinio centro – Donecko miesto.

„Per apšaudymą vienas Ukrainos karys buvo mirtinai sužeistas skeveldrų“, – sakoma kariuomenės pranešime.

Ten pat nurodoma, kad vyriausybės pajėgos atsakė ugnimi. Be to, pranešime sakoma, kad pastaruoju metu separatistai beveik kasdien pažeidinėja pernai sudarytas paliaubas ir kad šis susitarimas atsidūręs ties žlugimo riba.

Rytų Ukrainoje nuo šių metų pradžios suintensyvėjus smurtui Rusija balandį prie sienos su kaimynine šalimi sutelkė 100 tūkst. karių, todėl buvo nuogąstaujama, kad seniai besitęsiantis konfliktas gali smarkiai eskaluotis.

Maskva greitai paskelbė atitraukianti savo pajėgas, bet Vašingtonas ir Kijevas sako, kad šio atitraukimo mastas buvo ribotas.

Kijevas ir jo sąjungininkai Vakaruose kaltina Rusiją siunčiant separatistams kovotojų ir ginklų, nors Maskva šiuos pareiškimus atkakliai neigia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.