Irako šiaurėje dronais su bombomis atakuotas tarptautinis oro uostas

Irako šiaurėje esantis Arbilio tarptautinis oro uostas vėlai antradienį atakuotas dronais su bombomis, pranešė kurdų pareigūnai.

Irako šiaurėje esantis Arbilio tarptautinis oro uostas vėlai antradienį atakuotas dronais su bombomis, pranešė kurdų pareigūnai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Irako šiaurėje esantis Arbilio tarptautinis oro uostas vėlai antradienį atakuotas dronais su bombomis, pranešė kurdų pareigūnai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2021, 8:36 AM

Oro uostas yra netoli JAV konsulato.

Per ataką, surengtą maždaug 19 val. 30 min. Grinvičo (22 val. 30 min. Lietuvos) laiku, žmonės nenukentėjo, didelės žalos nepadaryta, nurodė autonominio Kurdistano regiono kovos su terorizmu padalinys.

Kilusį gaisrą ugniagesiai užgesino, sakoma pranešime.

Arbilio oro uostas, kuriame yra tarptautinės koalicijos, kovojančios su džihadistų grupuote „Islamo valstybė“ (IS), karinė bazė, dronu su sprogmenimis buvo atakuotas ir balandžio mėnesį.

Nuo metų pradžios Irake surengta dešimtys išpuolių prieš JAV interesus. Šalyje yra 2,5 tūkst. amerikiečių karių, dalyvaujančių tarptautinės koalicijos misijoje.

Pirmadienį JAV pajėgos numušė ginkluotą droną virš amerikiečių ambasados Bagdade.

Keliomis valandomis anksčiau į oro pajėgų bazę dykumoje Irako vakaruose, kurioje taip pat buvo JAV karių, buvo paleistos trys raketos.

Jungtinės Valstijos neseniai pasiūlė iki 3 mln. dolerių (2,5 mln. eurų) atlygį už informaciją apie atakas prieš jų interesus Irake.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.