Ukrainos rytuose žuvo karys, dar trys sužeisti

Ukrainos kariuomenė šeštadienį pranešė, kad vienas karys žuvo ir dar trys buvo sužeisti per prorusiškų separatistų ataką šalies rytuose, padidėjus įtampai konflikto draskomame regione.

Sužeisti kariai gydomi ligoninėje, o jų sužeidimai nekelia pavojaus gyvybei, pranešė kariuomenės atstovai. (Asociatyvi nuotr.)<br>TASS/Scanpix nuotr.
Sužeisti kariai gydomi ligoninėje, o jų sužeidimai nekelia pavojaus gyvybei, pranešė kariuomenės atstovai. (Asociatyvi nuotr.)<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 10, 2021, 1:40 PM

Tai buvo ketvirtas Ukrainos karys, žuvęs per pastarąją savaitę.

Sužeisti kariai gydomi ligoninėje, o jų sužeidimai nekelia pavojaus gyvybei, pranešė kariuomenės atstovai.

Kariuomenės socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė, kad Ukrainos pozicijos ties pajėgų sąlyčio linija atakuojamos artilerija, minosvaidžiais, granatsvaidžiais ir kulkosvaidžiais.

„Per pastarąsias dvi savaites paliaubų pažeidimų daugėjo“, – ketvirtadienį pareiškė Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacija (ESBO), kuri į konflikto zoną yra pasiuntusi šimtus stebėtojų.

Karas, per kurį žuvo daugiau kaip 13 tūkst. žmonių, prasidėjo 2014 metais, Rusijai aneksavus Krymo pusiasalį.

Rusija visada tvirtino, kad jos parama separatistiniams regionams yra vien politinė, tačiau Kijevas ir jo Vakarų sąjungininkės kaltina Maskvą siunčiant į regioną karių ir ginklų.

2020 metų antroje pusėje paliaubų buvo iš esmės laikomasi, tačiau šiemet įtampa vėl sustiprėjo, ypač pavasarį, kai Maskva prie Ukrainos sienų kelioms savaitėms dislokavo beveik 100 tūkst. karių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.