Popiežius Pranciškus pasveikino tikinčiuosius iš Romos klinikos balkono

Popiežius Pranciškus sekmadienį pakvietė tikinčiuosius pasimelsti, kreipdamasis į juos iš ligoninės, kurioje sveiksta po žarnyno operacijos, dešimtojo aukšto balkono.

Popiežius Pranciškus sekmadienį pakvietė tikinčiuosius pasimelsti, kreipdamasis į juos iš ligoninės, kurioje sveiksta po žarnyno operacijos, dešimtojo aukšto balkono.<br>AP/Scanpix nuotr.
Popiežius Pranciškus sekmadienį pakvietė tikinčiuosius pasimelsti, kreipdamasis į juos iš ligoninės, kurioje sveiksta po žarnyno operacijos, dešimtojo aukšto balkono.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2021, 2:56 PM, atnaujinta Jul 11, 2021, 3:03 PM

„Džiaugiuosi galėdamas sukalbėti „Viešpaties angelo“ maldą, kad ir būdamas čia, – sakė jis, kreipdamasis į apačioje susirinkusių 200 žmonių minią. – Labai jaučiau jūsų artumą ir palaikymą maldomis. Dėkoju jums iš visos širdies.“

„Šiomis dienomis gulėdamas ligoninėje supratau, kokia svarbi yra gera sveikatos priežiūra, prieinama visiems, kaip yra Italijoje ir kitose šalyse. Gera sveikatos apsaugos sistema, užtikrinanti geras paslaugas ir prieigą visiems. Šio didžiulio privalumo negalima prarasti. Jį reikia išsaugoti“, – sakė pontifikas.

84 metų popiežiui praėjusį sekmadienį Romos „Gemelli“ ligoninėje buvo atlikta planinė gaubtinės žarnos operacija dėl uždegimo. Praėjusią savaitę po operacijos pontifikui buvo trumpam pakilusi temperatūra, tačiau atlikti krūtinės ląstos ir pilvo srities bei kiti tyrimai neparodė jokių ypatingų nukrypimų.

„Norėčiau išreikšti padėką ir palaikymą gydytojams ir visiems sveikatos apsaugos sistemos darbuotojams ir ligoninės personalui“, – sakė Pranciškus.

Jis taip pat paragino tikinčiuosius „melstis už visus sergančiuosius, ypač esančius sunkiausios būklės, kad niekas nebūtų paliktas vienas, kad visi būtų išklausyti ir sulauktų palaikymo ir priežiūros“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.