Rusija prie Afganistano sienos perkėlė pratybose dalyvausiančių tankų

Rusijos tankai, dislokuoti Maskvos bazėje Tadžikistane, atvyko į mokymų poligoną netoli sienos su Afganistanu, artėjant kitą mėnesį vyksiančioms pratyboms, antradienį pranešė rusų Gynybos ministerija.

Rusijos tankai, dislokuoti Maskvos bazėje Tadžikistane.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Rusijos tankai, dislokuoti Maskvos bazėje Tadžikistane.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2021, 3:14 PM

Rusija rugpjūčio 5–10 dienomis rengs karinius mokymus su Tadžikistanu ir Uzbekistanu Charb Maidono poligone, esančiame netoli Afganistano, kur Talibanas pradėjo įnirtingą puolimą prieš Kabului ištikimas pajėgas.

„Artėjant bendroms taktinėms pratyboms, Rusijos tankistai iš 201-osios karinės bazės Tadžikistane, įveikė 200 km atstumą nuo Liauro poligono iki Charb Maidono poligono, esančio netoli Afganistano sienos“, – rašoma Gynybos ministerijos pareiškime.

Manevruose dalyvaus karių iš rusų bazės Tadžikistane, kuri yra didžiausia už Rusijos ribų, taip pat iš Centrinės karinės apygardos.

Šios apygardos vadas Aleksandras Lapinas pranešė, kad kariai per pratybas mokysis įveikti „neteisėtus ginkluotus dalinius, įsiveržusius į valstybės sąjungininkės teritoriją“.

Gynybos ministerija atskirai nurodė, kad maždaug 1,5 tūkst. karių iš Rusijos ir Uzbekistano nuo liepos 30 dienos iki rugpjūčio 10-osios dalyvaus bendrose pratybose pastarojoje šalyje.

Šie mokymai vyks Termezo poligone netoli Afganistano sienos; juose dalyvaus Rusijos kariai iš Centrinės karinės apygardos ir aviacija.

Kariai mokysis atlikti užduočių, susijusių su „Vidurio Azijos valstybių teritorinio vientisumo“ užtikrinimu, paskelbė Gynybos ministerija.

Užsienio karių išvedimu pasinaudojęs Talibanas Afganistane pradėjo virtinę puolamųjų operacijų.

Afganų vyriausybės kariai ir pabėgėliai pastarosiomis savaitėmis plūsta į Tadžikistaną, bėgdami nuo artėjančių talibų kovotojų.

Maskva pareiškė, kad JAV misija Afganistane patyrė fiasko, o sparčiai augantį nestabilumą paaiškino užsienio pajėgų išvedimu iš karo draskomos šalies.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.