Baku: armėnų snaiperis nušovė azerbaidžanietį karį

Armėnų pajėgos ketvirtadienį nukovė azerbaidžanietį karį, pranešė Baku pareigūnai.

Azerbaidžano prezidentas Ilhamas Alijevas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Azerbaidžano prezidentas Ilhamas Alijevas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 15, 2021, 9:02 AM, atnaujinta Oct 15, 2021, 9:04 AM

Tai naujausias iš virtinės incidentų tarp senų priešininkių po pernai vykusio karo dėl ginčijamo Kalnų Karabacho regiono.

Azerbaidžano gynybos ministerija išplatintame pranešime nurodė, kad vieną jos karių ketvirtadienį nušovė „Azerbaidžano teritorijoje esančių neteisėtų Armėnijos pajėgų snaiperis“.

Pranešime rašoma, kad armėnų kariai buvo teritorijoje, kurią laikinai kontroliuoja rusų taikdariai. Baku paprašė bendros Rusijos ir Turkijos stebėjimo misijos atlikti incidento tyrimą.

Šiai misijai, įsikūrusiai Azerbaidžane, pernai buvo pavesta stebėti, kaip laikomasi tarpininkaujant Maskvai sudaryto paliaubų susitarimo, lapkritį užbaigusio šešias savaites trukusį karą tarp buvusių sovietinių Kaukazo respublikų.

Apie incidentą pranešta Armėnijos ir Azerbaidžano užsienio reikalų ministrams ketvirtadienį Baltarusijoje susitikus derybų su Rusija dėl santykių gerinimo.

Dešimtmečius tvyranti įtampa dėl Azerbaidžano separatistinio Kalnų Karabacho regiono pernai rudenį virto šešias savaites trukusiu karu, pareikalavusiu daugiau kaip 6,5 tūkst. gyvybių.

Per karą Azerbaidžanas, palaikomas Turkijos, atsiėmė dalį Kalnų Karabacho ir visus aplinkinius rajonus. Rusija toje zonoje dislokavo maždaug 2 tūkst. taikdarių ugnies nutraukimui prižiūrėti.

Ir Baku, ir Jerevanas kartais praneša apie susišaudymus prie sienos.

Armėnų separatistai Kalnų Karabache atsiskyrė nuo Azerbaidžano žlugus Sovietų Sąjungai, o kilęs konfliktas nusinešė apie 30 tūkst. gyvybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.