Abu Dabyje nugriaudėjo sprogimas: įtariama dronų ataka Žuvo trys žmonės

Abu Dabyje pirmadienį per įtariamą dronų ataką nugriaudėjo sprogimas trijuose naftos tanklaiviuose, taip pat kilo gaisras emyrato pagrindinio oro uosto priestate, pranešė policija.

Pranešama, kad per incidentus nebuvo padaryta didelės žalos, tačiau išsamesnės informacijos nepaskelbta.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pranešama, kad per incidentus nebuvo padaryta didelės žalos, tačiau išsamesnės informacijos nepaskelbta.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-01-17 13:09, atnaujinta 2022-01-17 14:20

Netoli naftos milžinės ADNOC saugyklos sprogus trims benzinvežiams žuvo du indai ir pakistanietis, o Abu Dabio oro uoste, teritorijoje, kur vyksta statybos, kilo gaisras.Pasak policijos, atlikus preliminarius tyrimus nustatyta, jog abiejose vietose nukrito „nedideli objektai, galbūt priklausantys dronams“. Įtariama, kad šie objektai galėjo sukelti sprogimą bei gaisrą.

Pranešama, kad per incidentus nebuvo padaryta didelės žalos, tačiau išsamesnės informacijos nepaskelbta.

Tuo metu Jemeno husiai sukilėliai pareiškė surengę išpuolį Jungtiniuose Arabų Emyratuose.

JAE kariauja Jemene nuo 2015 metų pradžios ir yra viena pagrindinių Saudo Arabijos vadovaujamos koalicijos narių. Ši koalicija stojo į kovą su Irano remiamais husiais, jiems užėmus Jemeno sostinę ir nušalinus tarptautinės bendruomenės pripažįstamą vyriausybę.

Husių pajėgų atstovas Yahia Sarei teigė, kad grupuotė surengė ataką JAE gilumoje. Daugiau informacijos jis nepateikė, bet pažadėjo, kad netrukus bus paskelbtas pareiškimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?