JAV žada, kad husių sukilėliai atsakys už ataką Abu Dabyje

Jungtinės Valstijos pirmadienį pasmerkė dronų smūgį Abu Dabyje, už kurį atsakomybę prisiėmė Jemene veikiantys husių sukilėliai, ir pažadėjo patraukti kovotojus atsakomybėn už šią „teroristinę ataką“, pareikalavusią trijų žmonių gyvybių.

Jungtinės Valstijos pirmadienį pasmerkė dronų smūgį Abu Dabyje.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Jungtinės Valstijos pirmadienį pasmerkė dronų smūgį Abu Dabyje.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 18, 2022, 8:16 AM

„Husiai prisiėmė atsakomybę už šią ataką, ir mes dirbsime kartu su JAE (Jungtiniais Arabų Emyratais) ir tarptautiniais partneriais, kad jie už ją būtų patraukti atsakomybėn“, – nurodė Baltųjų rūmų patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas išplatintame pareiškime.

„Mūsų įsipareigojimas JAE saugumui nepajudinamas ir mes stovime petys į petį su mūsų partneriais Emyratuose prieš bet kokias grėsmes jų teritorijai“, – rašoma pareiškime.

JAE, kurių sostinė yra Abu Dabis, priklauso Rijado vadovaujamai karinei koalicijai, remiančiai Jemeno vyriausybę kovoje su Irano palaikomais husių sukilėliais, neretai surengiančiais smūgių Saudo Arabijoje.

Valstybės departamentas taip pat pasmerkė pirmadienio ataką.

„Reiškiame užuojautą aukų šeimoms ir visiems JAE žmonėms“, – sakė Valstybės departamento atstovas spaudai Nedas Price'as.

„Dar kartą patvirtiname mūsų nepajudinamą įsipareigojimą JAE saugumui ir esame kartu su mūsų partneriais Emyratuose“, – pridūrė jis.

Vėliau pirmadienį valstybės sekretorius Antony Blinkenas pasikalbėjo telefonu su JAE užsienio reikalų ministru šeichu Abdullah bin Zayedu Al Nahyanu, informavo N. Price'as.

„Sekretorius A. Blinkenas pasmerkė šios dienos teroristinę ataką, per kurią žuvo ir buvo sužeista nekaltų civilių“, – sakė Valstybės departamento atstovas.

„Sekretorius išreiškė solidarumą su Emyratų žmonėmis ir pareiškė užuojautą dėl prarastų gyvybių“, – sakė jis.

Konfliktas Jemene, nusinešęs jau 377 tūkst. gyvybių, pastarosiomis savaitėmis suintensyvėjo. Milijonai žmonių buvo priversti palikti savo namus, daugelis yra atsidūrę prie bado slenksčio.

Jungtinės Tautos šį konfliktą laiko didžiausia pasaulyje dabartine humanitarine krize.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.