„The Guardian“: Rusija karui prieš Ukrainą gauna kontrabandinių ginklų iš Irako

Rusija šaudmenų ir karinės technikos karo veiksmams prieš Ukrainą gauna iš Irako, padedama Irano ginklų kontrabandos tinklų.

Rusija šaudmenų ir karinės technikos karo veiksmams prieš Ukrainą gauna iš Irako, padedama Irano ginklų kontrabandos tinklų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rusija šaudmenų ir karinės technikos karo veiksmams prieš Ukrainą gauna iš Irako, padedama Irano ginklų kontrabandos tinklų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2022, 10:12 AM

Tai antradienį rašo britų laikraštis „The Guardian“, remdamasis Irano palaikomų ginkluotų Irako formuočių nariais ir regiono žvalgybos tarnybomis.

Gautomis žiniomis, prieštankinių raketų ir Brazilijoje pagamintų raketų paleidimo sistemų buvo išsiųsta iš Irako į Rusiją po nesėkmingos Maskvos kampanijos Ukrainoje kovo mėnesį.

Pasak šaltinio, padėjusio organizuoti ginklų gabenimą, Teheranas taip pat padovanojo Maskvai Irane pagamintą raketų sistemą „Bavar 373“, panašią į rusišką S-300.

Rankiniai prieštankiniai granatsvaidžiai ir prieštankinės raketos, priklausiusios galingiausiai šiitų grupuotei „Hashd al-Shaabi“, buvo atgabentos iš Irako į Iraną kovo 26 d. per Salamdžos pasienio perėją. Į Rusiją jos buvo nugabentos jūra.

Pasak šaltinio, balandžio 1 d. „Hashd al-Shaabi“ perdavė Irano kariškiams dvi Brazilijoje pagamintas savaeiges reaktyvines salvinės ugnies sistemas „Astros II“, kurios Irake žinomos kaip licencijuota versija „Sajil-60“.

Trys krovininiai laivai – du su Rusijos vėliava ir vienas su Irano vėliava – nugabeno ginkluotę per Kaspijos jūrą iš Bandar Anzalio uosto į Astrachanę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.