Per Pakistano pajėgų atakas pasienyje žuvo mažiausiai 45 afganai: tarp aukų – ir vaikai

Afganistano ir Pakistano pasienyje per Pakistano pajėgų aviacijos smūgius ir artilerijos apšaudymą žuvo mažiausiai 45 civiliai afganistaniečiai, įskaitant vaikus, šeštadienį pranešė vietiniai Afganistano pareigūnai.

Protestas po Pakistano išpuolio.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Protestas po Pakistano išpuolio.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 16, 2022, 5:44 PM

Išpuoliai buvo įvykdyti naktį Afganistano rytinėse Kunaro ir Chosto provincijose.

Chosto provincijoje mažiausiai 40 civilių žuvo ir 20 buvo sužeista po to, kai karo lėktuvai naktį bombardavo keturis kaimus Seperaho rajone, sakė Talibano pareigūnas, nepanoręs būti įvardytas.

Aukos yra civiliai iš trijų šeimų, imigravusių iš kaimyninio Pakistano Vaziristano regiono po karinės operacijos, vykusios ten prieš kelerius metus, pridūrė pareigūnas. 29 žmonės buvo iš vienos šeimos, sakė jis.

Kunaro provincijoje Pakistano pajėgos jau tris dienas sunkiąja artilerija apšaudo Marvaros, Šeltono ir Nario rajonus, agentūrai dpa sakė Talibano informacijos ir kultūros departamento provincijoje vadovas Najibullah Hanifas.

Pasak jo, penktadienį vakare per atakas žuvo penki civiliai gyventojai, įskaitant vaikus, ir vienas buvo sužeistas.

Chosto provincijoje kitas Talibano pareigūnas, pageidavęs neviešinti jo vardo, sakė, kad Pakistano oro pajėgos naktį bombardavo keturis kaimus Speraho rajone, žuvo mažiausiai du civiliai.

Islamabadas nepatvirtino, ar jis surengė šias atakas.

Penktadienį per pasalą šalies Šiaurės Vaziristano genčių regione žuvo septyni Pakistano kariai. Naujai išrinktas Pakistano ministras pirmininkas Šehbazas Šarifas perspėjo, kad bus imtasi atsakomųjų veiksmų.

Su Afganistano Talibanu glaudžiai susijusi kovotojų grupuotė „Tehreek-e-Taliban Pakistan“ (TTP) veikia abiejų šalių pasienio teritorijose. Talibanui atgavus valdžią Afganistane, ši grupuotė suintensyvino išpuolius.

Afganistano užsienio reikalų ministerija iškvietė Pakistano ambasadorių, kad pareikštų protestą dėl naktį surengtų smūgių. Pareiškime ministerija įspėjo Pakistaną, kad tokie veiksmai pakenks dviejų kaimyninių šalių santykiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.