Šiaurės Sirijoje per sprogimą turguje žuvo 15 žmonių

Per raketų ataką turguje Turkijos remiamos opozicijos kovotojų kontroliuojamame mieste Sirijos šiaurėje penktadienį žuvo 15 žmonių, dar dešimtys buvo sužeisti, pranešė padėtį šalyje stebinti organizacija ir paramedikai.

Per raketų ataką turguje Turkijos remiamos opozicijos kovotojų kontroliuojamame mieste Sirijos šiaurėje penktadienį žuvo 15 žmonių.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Per raketų ataką turguje Turkijos remiamos opozicijos kovotojų kontroliuojamame mieste Sirijos šiaurėje penktadienį žuvo 15 žmonių.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 19, 2022, 5:52 PM

Išpuolis prieš Babo miestą surengtas praėjus kelioms dienoms po to, kai per Turkijos aviacijos smūgį žuvo mažiausiai 11 Sirijos karių ir JAV remiamų kurdų kovotojų.

Padėtį Sirijoje stebinti nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) dėl apšaudymo apkaltino Sirijos vyriausybės pajėgas, teigdama, kad tai buvo kerštas už Turkijos aviacijos smūgį.

SOHR teigimu, žuvo 15 žmonių, įskaitant tris vaikus, dar per 30 asmenų buvo sužeisti.

Opozicijos Sirijos civilinė gynyba, dar vadinama „Baltaisiais šalmais“, nurodė tokį patį žuvusiųjų skaičių, bet sakė, kad sužeistųjų yra 28. Paramedikų grupė sakė, kad jos nariai paėmė kai kuriuos sužeistuosius ir žuvusiųjų kūnus.

„Tai didžiausios režimo pajėgų įvykdytos žudynės nuo tada, kai buvo sustabdyti mūšiai tarp režimo ir opozicijos“, – sakė SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas, turėdamas omenyje 2020 metų kovą sudarytas paliaubas, kuriomis baigėsi plataus masto Sirijos vyriausybės puolimas sukilėlių kontroliuojamose teritorijose.

JAV remiamos kurdų vadovaujamos Sirijos demokratinės pajėgos pareiškime nurodė, kad jų kovotojai neapšaudė Babo. Vyriausybė komentarų nepateikė.

Nuo 2016 metų Turkija surengė tris dideles operacijas Sirijoje ir kontroliuoja kai kurias teritorijas šios šalies šiaurėje.

Nors per pastaruosius kelerius metus kovos susilpnėjo, apšaudymai ir antskrydžiai Sirijos šiaurėje, kur yra paskutinė didelė sukilėlių tvirtovė šalyje, nėra reti.

Per 2011 metų kovą prasidėjusį Sirijos konfliktą žuvo šimtai tūkstančių žmonių, o pusei šalies gyventojų, kurių iki karo buvo 23 mln., teko priversti palikti namus.

Prezidento Basharo al Assado pajėgos per pastaruosius kelerius metus, padedamos savo sąjungininkių Rusijos ir Irano, susigrąžino didžiosios Sirijos dalies kontrolę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kokias pratybas šiemet rengs Lietuvos kariuomenė?