Bulgarijoje sudužo sovietų gamybos lėktuvas Su-25

Trečiadienį Bulgarijoje netoli Bezmero aviacijos bazės per mokomąjį skrydį sudužo sovietų gamybos atakos naikintuvas Su-25, praneša portalas „Euractiv“.

Bulgarijos naikintuvas Su-25 šaudo raketas per pratybas „Counterstrike 2017“ Koreno kariniame poligone.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Bulgarijos naikintuvas Su-25 šaudo raketas per pratybas „Counterstrike 2017“ Koreno kariniame poligone.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2022, 11:37 AM

Pilotas, vienas iš labiausiai patyrusių Bulgarijos karinės oro pajėgose, katapultavosi iš nedidelio aukščio ir nesunkiai susižeidė, jo būklė gana gera. Orlaivis nukrito toli nuo kilimo ir tūpimo tako. Pranešama, kad daugiau niekas nenukentėjo.

„Kol kas anksti kalbėti apie avarijos priežastis. Tai buvo įprastas skrydis, lėktuvas ruošėsi leistis“, - sakė žurnalistams Bulgarijos gynybos ministras Dimitaras Stojanovas.

Sudužęs lėktuvas buvo vienas iš dešimties Bulgarijos turimų naikintuvų Su-25. Pusė jų prieš dvejus metus už 42 mln. eurų buvo modernizuoti Baltarusijoje.

Bulgarija turi dar 7-8 naikintuvus MiG-29, dėl kurių remonto vedamos derybos su Lenkija.

2025 metais Bulgarija turėtų gauti iš JAV pirmuosius modernius naikintuvus „F-16 Block 70-72“.

Pernai per pratybas virš Juodosios jūros sudužo Bulgarijos naikintuvas MiG-29, jo pilotas žuvo.

Pastaraisiais metais Bulgarijos karinėse oro pajėgose įvyksta vis daugiau avarijų. Ši tendencija siejama su sena sovietine karine technika ir nepakankamu mokomųjų skrydžių skaičiumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.