Per susirėmimus Irane žuvo jau antrasis Revoliucinės gvardijos pulkininkas

Irano revoliucinė gvardija šeštadienį paskelbė, kad per susirėmimus šalies pietryčiuose žuvo dar vienas jos aukšto rango karininkas.

Irano revoliucinė gvardija šeštadienį paskelbė, kad per susirėmimus šalies pietryčiuose žuvo dar vienas jos aukšto rango karininkas.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Irano revoliucinė gvardija šeštadienį paskelbė, kad per susirėmimus šalies pietryčiuose žuvo dar vienas jos aukšto rango karininkas.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-10-01 12:15

Pulkininkas Hamidas Reza Hashemi, Irano armijos ideologinės atšakos žvalgybos pareigūnas, „žuvo nuo sužalojimų, kuriuos patyrė per susirėmimus su teroristais“, sakoma Revoliucinės gvardijos pranešime.

Penktadienį per susišaudymą netoli policijos nuovados Sistano ir Beludžistano provincijos sostinėje Zahedane žuvo iki 20 žmonių. Valstybinis transliuotojas pranešė, kad tarp žuvusiųjų yra ir provincijos Revolucinės gvardijos žvalgybos pareigūnas pulkininkas Ali Mousavi.

Sistano ir Beludžistano regiono gubernatorius Hosseinas Khiabani valstybinei televizijai sakė, kad per susirėmimus taip pat sužeista 20 žmonių. Iškart nebuvo aišku, ar šie susirėmimai buvo susiję su mirtinų neramumų banga, apėmusia Iraną po moralės policijos sulaikytos kurdės Mahsos Amini mirties areštinėje.

Skurdžioje Sistano ir Beludžistano provincijoje, besiribojančioje su Afganistanu ir Pakistanu, dažni susirėmimai su narkotikų kontrabandininkų gaujomis, taip pat belučių mažumos sukilėliais ir sunitų musulmonų ekstremistinėmis grupuotėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.