Per sprogimą šiaurės Irake žuvo du kariai, trys sužeisti

Per sprogimą šiaurės Irake žuvo du ir buvo sužeisti trys kariai, ketvirtadienį pranešė Irako valstybinė naujienų agentūra.

​Per sprogimą šiaurės Irake žuvo du ir buvo sužeisti trys kariai, ketvirtadienį pranešė Irako valstybinė naujienų agentūra.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
​Per sprogimą šiaurės Irake žuvo du ir buvo sužeisti trys kariai, ketvirtadienį pranešė Irako valstybinė naujienų agentūra.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2022, 11:49 AM

Kaip pranešė Irako valstybinė naujienų agentūra, dieną anksčiau kariai važiavo kariuomenės transportu Machmūro rajone, kai detonavo sprogstamasis užtaisas.

Nė viena grupuotė iš karto neprisiėmė atsakomybės už išpuolį. Tai buvo naujausias iš virtinės panašių incidentų pastarosiomis dienomis.

Per ginkluotų užpuolikų išpuolį pirmadienį Albu Balio kaime, esančiame į šiaurės vakarus nuo Faludžos, anksčiau kontroliuotame ekstremistinės grupuotės „Islamo valstybė“ (IS), žuvo aštuoni žmonės ir trys buvo sužeisti.

Šiaurės Irake sekmadienį detonavus sprogstamajam užtaisui, žuvo mažiausiai devyni Irako federalinės policijos pajėgų nariai, patruliavę Kirkuko provincijos Rijado rajono Ali Sultano kaime.

Irako ministras pirmininkas Mohammedas Shia al Sudani trečiadienį sušaukė saugumo pareigūnų susitikimą aptarti „teroristų išpuolių“ ir kariuomenės planų, kaip į juos reaguoti, teigiama oficialiame pareiškime.

Prieš penkerius metus Irako pareigūnai paskelbė pergalę prieš IS, tačiau ši grupuotė ir toliau vykdo pavienius išpuolius, todėl baiminamasi jos atsinaujinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.