O. Reznikovas: ukrainiečiai supras, kada prasidės kontrpuolimas

Visuomenės lūkesčiai dėl Ukrainos kontrpuolimo yra šiek tiek per daug eskaluojami. Apie jį iškart bus sužinota iš naujienų.

  O. Reznikovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
  O. Reznikovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-04-27 10:04

Tai interviu portalui „rbc.ua“ pareiškė Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas.

„Aš labai tikiuosi, kad tai įvyks netikėtai, taip pat ir jums. Nes tokia ir yra karinės operacijos prasmė – niekas neturi žinoti, kad ji prasidėjo. Kuo ilgiau nežinos priešas, tuo didesnė tikimybė, kad ji bus sėkminga“, – sakė jis.

Anot ministro, iš naujienų suvestinių visi supras, kad tai jau tas pats ilgai lauktas kontrpuolimas.

„Žinoma. O dabar dėl įvairių išteklių, pavyzdžiui, Deep State, kurie užsiima OSINT, jau nieko nenuslėpsi. O dar mūsų vyrukai, aktyvūs socialiniuose tinkluose ir žiniasklaidoje. Įlėkę į dar vieną išvaduotą kaimą, jie iškart daro asmenukes, organizuoja trumpas transliacijas. Ir visi viską supranta“, – pridūrė O. Reznikovas.

Kartu ministras sutiko, kad lūkesčiai dėl kontrpuolimo yra šiek tiek per daug eskaluojami. Juos kursto Ukrainos visuomenė, politikai ir Vakarai.

„Ir vieni, ir kiti. Visi nori dar vienos pergalės. Anksčiau netikėjo pergale. Anksčiau norėjo, kad Ukraina bent kažkaip minimaliai išgyventų, kad bent dalis Ukrainos išliktų. O kai Ukrainos ginkluotosios pajėgos pasiekė laimėjimų, visi pradėjo tikėti pergale – po Gyvačių salos, po Kyjivo, Černihivo ir Sumų sričių, po Charkivo srities, Chersono išvadavimo. Norima kitos pergalės. Tai normalu, tai emocijos – laimėjimų laukimas“, – sakė pareigūnas.

Portalas primena, jog JAV ginkluotųjų pajėgų Europoje vyriausiasis vadas generolas Christopheris Cavolis pareiškė, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijos yra tinkamos kontrpuolimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.