Rusijoje pirmą kartą pastebėti kiniški šarvuočiai

Rusijoje pirmą kartą pastebėta Kinijos karinė įranga – šarvuočiai „China Tiger“, kuriuos, kaip įtariama, gavo „kadyroviečiai“. Apie tai pranešė „RBC-Ukraina“, remdamasi leidiniu „Militarnyj“ and „Defense Express“.

​Rusijoje pirmą kartą pastebėta Kinijos karinė įranga – šarvuočiai „China Tiger“, kuriuos, kaip įtariama, gavo „kadyroviečiai“. Apie tai pranešė „RBC-Ukraina“, remdamasi leidiniu „Militarnyj“ and „Defense Express“.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
​Rusijoje pirmą kartą pastebėta Kinijos karinė įranga – šarvuočiai „China Tiger“, kuriuos, kaip įtariama, gavo „kadyroviečiai“. Apie tai pranešė „RBC-Ukraina“, remdamasi leidiniu „Militarnyj“ and „Defense Express“.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 8, 2023, 3:23 PM

Birželio 6 dieną Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas paskelbė vaizdo įrašą, kuriame gyrėsi, kad čečėnų dalinys „Achmat“ gavo naują karinės technikos partiją. Analitikai įraše užfiksavo aštuonis Kinijoje pagamintus šarvuočius „China Tiger“.

Tai pirmas kartas, kai užfiksuota, kad kiniška įranga naudojama Rusijos kariuomenėje. Analitinis projektas „Oryx“ taip pat patvirtino, kad rusai gavo Kinijos bendrovėje „Shaanxi Baoji Special Vehicles“ pagamintus šarvuočius.

Žurnalistai pažymi, kad kol kas nežinoma, kaip kiniškos mašinos pateko į Rusiją. Tai galėjo įvykti per trečiąsias šalis arba tiesioginio tiekimo būdu, apie kurį Pekinas nežinojo arba galėjo užmerkti akis.

Šie šarvuočiai pagaminti sunkvežimių pagrindu, kad galėtų geriau judėti bekelėje. Šarvuočio įgulą sudaro du žmonės, juo galima vežti iki devynių ekipuotų desantininkų. Mašina gali važiuoti iki 115 km/val. greičiu ir įveikti 600 km atstumą, ji apsaugota nuo kulkų ir skeveldrų. Šių šarvuočių turi kai kurios Afrikos ir Centrinės Azijos šalys, įskaitant Tadžikistaną.

Kinijos valdžios institucijos oficialiai teigia, kad neteikia Rusijai ginklų ir kitokios karinės pagalbos. Tačiau Maskva ir Pekinas anksčiau yra pareiškę, kad stiprina savo partnerystę.

Vakarų žiniasklaidos priemonės savo atliktuose tyrimuose tvirtino, kad Kinija padeda Rusijai gaminti ginklus ir įrangą – karinės technikos detales, bepiločius orlaivius, aviacijos įrangą ir neperšaunamas liemenes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.