JK ir Švedijos naikintuvai buvo pasiųsti perimti priartėjusių Rusijos karinių lėktuvų

Ketvirtadienio vakarą Jungtinės Karalystės (JK) ir Švedijos lėktuvai buvo pasiųsti perimti dviejų Rusijos lėktuvų, priartėjusių prie NATO ir Švedijos oro erdvės, pranešė Didžiosios Britanijos karališkosios oro pajėgos (RAF).

Rumunijos sovietiniai naikintuvai MiG-21.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Rumunijos sovietiniai naikintuvai MiG-21.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2023, 8:21 AM

Švedijos oro pajėgų naikintuvai „Gripen“ ir RAF naikintuvai „Typhoon“ buvo pasiųsti perimti Rusijos oro pajėgų naikintuvą Su-27 „Flanker“ ir žvalgybinį lėktuvą Il-20, pranešė Didžiosios Britanijos oro pajėgos.

JK naikintuvai dislokuoti NATO oro erdvės stebėjimo misijai virš Baltijos šalių, ji vadinama Baltijos oro policijos misija, pranešė NATO.

„Rusijos lėktuvai nesilaikė tarptautinių normų ir nesusisiekė su atitinkamais skrydžių informacijos regionais (FIR), tačiau liko tarptautinėje oro erdvėje ir skrido profesionaliai“, – tviteryje parašė RAF ir pridūrė, jog tai buvo „įprastas perėmimas, kuriame dalyvavo pilotai ir technikai (...) atsakingi už saugumą danguje virš Baltijos valstybių“.

Baltijos valstybėms trūksta oro gynybos, jų oro erdvėje prie Rusijos ir Baltarusijos sienų patruliuoja kitų NATO narių lėktuvai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.