Begemotas PAR nugaišo, taip ir neišsikapstęs iš baseino

Gelbėtojų grupei nepavyko

Begemoto istorija patraukė didelį vietos žiniasklaidos dėmesį.<br>A. Barzdžiaus asociatyvi nuotr.
Begemoto istorija patraukė didelį vietos žiniasklaidos dėmesį.<br>A. Barzdžiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 25, 2012, 2:47 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 4:01 AM

Antradienį ketverių metų begemotų jauniklis užklydo į privataus rezervato teritoriją. Specialistų manymu, jis bėgo nuo priešiškai nusiteikusių savo giminaičių.

Atsidūręs šalia turizmo bazės esančioje teritorijoje begemotas pliumptelėjo į baseiną, tačiau išsikapstyti iš jo gyvūnui nepavyko, nes baseine nėra laiptų ir jis gana gilus.

Patyrę medžiotojai ir veterinarai subūrė gelbėtojų grupę ir organizavo gelbėjimo operaciją. Iš pradžių planuota begemotą užmigdyti, o tada kranu iškelti jį iš baseino, prieš tai išpumpavus iš baseino visą vandenį.

Istorija patraukė didelį vietos žiniasklaidos dėmesį. Kai kurie televizijos kanalai tiesiogiai rodė vargšelį begemotą, bergždžiai besistengiantį išlipti.

Penktadienį gelbėtojai išpumpavo vandenį iš baseino ir sumontavo kraną, kuriuo ketino toną sveriantį begemotą iškelti. Operacijos metu keli žmonės reguliariai liejo gyvūną vandeniu iš kibiro ir žarnų, tačiau begemotas vis tiek neišgyveno.

Ekspertų manymu, begemotai yra labai jautrūs ir dažnai žūsta patyrę stresą.

Tuo pat metu Keiptauno gyventojai sulaukė pranešimų apie tai, kad miesto pakraštyje pastebėtas dvejų metų patinas begemotas, kuris taip pat atsiskyrė nuo savo bandos. Specialistai tikisi sugrąžinti jį į jo natūralią gyvenamąją aplinką. Jeigu jiems to padaryti nepavyks, gyvūną teks gaudyti ir užmigdyti, nes begemotai gali būti labai pavojingi žmonėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.