Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Moterys nuogomis krūtinėmis protestavo prieš diskriminaciją (video)

Tarptautinė visuomeninė organizacija „Go Topless“ beveik trisdešimtyje pasaulio miestų surengė protesto akciją, siekdama atkreipti visuomenės dėmesį į lytinės diskriminacijos ir žmogaus teisių pažeidimų problemą. Kaip skirtingų apribojimų, visuomenėje taikomų pagal lyties principą, pavyzdys buvo pasitelktas draudimas – rašytas ar nerašytas – demonstruoti apnuogintą moterišką krūtinę. Akcijos dalyvės, apsinuoginusios iki pusės ir demonstruodamos savo biustus, išėjo į gatves su plakatais, rašo newsru.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 28, 2012, 3:54 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 2:37 AM

Vienos gausiausių tokių eitynių įvyko sekmadienį Niujorke. Į Manhatano gatves išėjo apie 70 aktyvisčių. Jos su malonumu pozavo fotografams ir praeiviams – dažniausiai vyrams, kurie neretai sulėtindavo žingsnį ir nufilmuodavo reginį mobiliuoju telefonu.

„Spenelius turi visi. Vyrai dažnai nusivelka marškinėlius, ir nieko baisaus čia nėra. Taigi, moterys taip pat turi teisę vaikščioti nuogomis krūtinėmis“, - sakė viena iš dalyvių. „Mano šuo turi šešis spenelius. Aš – tik du, bet būtent mane pasodins už jų demonstravimą“, - sakė kita.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.