Suvažiavimo dalyvius pasitinka B. Obamos skulptūra iš smėlio

JAV prezidentas į pirmadienį Šarlotės mieste prasidėjusį Demokratų partijos nacionalinį suvažiavimą atvyks tik vėliau šią savaitę. Bet svečius prie salės, kurioje vyks didieji renginiai, jau pasitinka 7,5 metro aukščio Amerikos lyderio skulptūra iš smėlio.

Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Sep 3, 2012, 5:19 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:48 PM

Nors ir sukuriantis paplūdimio atmosferą, smėlis į Šarlotę, kuri nuo vandenyno nutolusi 320 kilometrų, buvo atgabenta ne iš kokios nors pakrantės, o iš kasyklos Pietų Karolinos valstijoje.

Skulptūrą, kuri kainavo 30 tūkst. dolerių (82,8 tūkst. litų) kūrė penki žmonės, vadovaujami skulptoriaus Larry Hudsono. Užbaigti kūrinį, kuriam prireikė 15 tonų smėlio, užtruko tris dienas.

„Gerai, kad užbaigėme skulptūrą prieš pat miestą užklumpant didelei audrai. Ji ir taip pridarė nemažai žalos – kai kurie praeiviai juokavo, kad dėl lietaus lašų atrodė, jog B. Obamos veidas nusėtas spuogais“, – juokavo L. Hudsonas.

Menininkas, kuris skulptūras yra kūręs ir Respublikonų partijos renginiams, tikisi, kad Šarlotės svečiai jo kūrinio dėka apie demokratų nacionalinį suvažiavimą ims galvoti kaip apie atostogas.

„Aš tiesiog netekau žada. Juk čia – prezidentas B. Obama. Tai taip puiku. Iškart paskelbiau skulptūros nuotrauką „Twitter“, – džiaugėsi skulptūrą pamačiusi Loretta Harper, suvažiavime atstovaujanti Nevados demokratams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.