Klientus išvijęs padavėjas džiaugiasi užgriuvusia šlove

Klientas visada teisus, o jam neįtikęs gali netekti darbo. Ši geležinė taisyklė nepasitvirtino padavėjo iš JAV Michaelo Garcios atveju. Maža to, nuolatinį klientą atsisakęs aptarnauti vyriškis netgi tapo vietos bendruomenės pasididžiavimu, o dabar dalija interviu žiniasklaidai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 24, 2013, 9:26 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 7:34 AM

M. Garcia dirba „Laurenzo's Prime Rib“ restorane Hjustone. Tądien su mama restorane viešėjo Dauno sindromu sergantis penkiametis Milo Castillo. Jis lėtai kalbėdamas pasakojo apie naujai išmoktus žodžius ir neseniai atšvęstą gimtadienį. Paklausyti berniuko sustojo net penki padavėjai.

Tai suerzino šalia sėdinčią šeimą. Jie pareikalavo, kad M. Garcia ir jo kolegos nesibūriuotų šalia. „Neįgalieji vaikai galėtų būti neįgalūs kur nors kitur“, - ištarė šeimos galva.

Tai išgirdęs M. Garcia nesusitvardė. „Pone, aš jūsų nebegalėsiu aptarnauti. Kaip galite sau leisti taip kalbėti? Kaip galite tai sakyti penkerių metų angeliukui?“ - pasipiktino jis. Tai išgirdusi šeima pakilo iš savo vietų ir išėjo nevalgiusi.

Nei Milo, nei jo motina Kim Castillo negirdėjo, ką sakė tas vyras, tačiau matė, kad staliuko kaimynai kažkodėl staiga pasišalino. Sužinojusi priežastį, moteris puolė dėkoti padavėjui už poelgį.

„Nustebau - žmogus rizikavo savo darbu, kad apgintų mano sūnų. Žinau, kad jis sureagavo ūmiai. Nemanau, kad jis apgalvojo savo veiksmus“, – džiaugėsi K. Castillo. Ji taip pat apgailestavo dėl kitos šeimos nemandagumo.

„Gal sūnus buvo šiek tiek išdykęs, bet tikrai nereikėjo tramdyti suaugusiųjų prie mūsų stalo“, – savo kalbėjo K. Castillo.

Milo serga Dauno sindroma. Dėl papildomos chromosomos sergantieji tampa psichologiškai neįgalūs. Liga taip pat pasireiškia fiziologiškai.

M. Garcia jau dvejus metus aptarnauja Castillo šeimą. „Kai jie atvažiuoja, dažniausiai pakeliu Milo ir nusinešu jį prie stalo“, – sakė padavėjas.

Savo ruožtu K. Castillo JAV žiniasklaidai sakė pirmą kartą susidūrusi su tokiu atvirai priešišku požiūriu į sergantį sūnų. Ji tvirtino, kad berniukas yra labai draugiškas, o labiausiai mėgsta apkabinti darželinukus draugus. Tačiau ji esą yra mačiusi, kaip vaikai ir jų tėvai su nerimu spoksoję į jos sūnų.

Moteris tikisi, kad M. Garcios veiksmai paskatins neįgaliųjų vaikų toleranciją: „Niekada nesu mačiusi tiek daug meilės ir palaikymo. Gal kitą kartą ta šeima geriau apsvarstys žodžius ir nesiryš įžeidinėti nepažįstamųjų.“

Restoranui iš šio epizodo irgi buvo naudos. Padavėją M. Garcią sveikina gerbėjai per „Facebook“, žmonės ateina paspausti rankos. „Po šio įvykio labai padaugėjo klientų. Gyventojai ateina padėkoti Michaelui ir kartu - pavalgyti“, sakė jo kolegė Candice Roberts.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.