B. Obamą nesiliauja atakuoti musės

JAV prezidentui Barackui Obamai ir naujojoje kadencijoje nesibaigia problemos su musėmis. Įkyruolė sukiojosi aplink ir nutūpė tiesiai į prezidento tarpuakį, kai jis paskelbė kandidatus į Vertybinių popierių biržos komisijos ir Vartotojų finansinės apsaugos biuro vadovus. Paprastai santūrus ir stoiškas JAV vadovas akivaizdžiai sutriko, ir vienu momentu net tarstelėjo: „Šita draugė mane nervina“.

Musė sukiojosi aplink ir nutūpė tiesiai į prezidento tarpuakį, kai jis paskelbė kandidatus į Vertybinių popierių biržos komisijos ir Vartotojų finansinės apsaugos biuro vadovus.<br>"Reuters"
Musė sukiojosi aplink ir nutūpė tiesiai į prezidento tarpuakį, kai jis paskelbė kandidatus į Vertybinių popierių biržos komisijos ir Vartotojų finansinės apsaugos biuro vadovus.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-01-28 08:07, atnaujinta 2018-03-13 03:40

B. Obama nesiryžo imtis prieš musę kokių nors aktyvesnių veiksmų – su šiais įkyriais vabzdžiais viešumoje jis susiduria jau mažiausiai trečią kartą, ir vieną kartą teko gana rimtai nukentėti - susigadinti įvaizdį. Tiesa, tąkart musė nukentėjo dar labiau – prezidentas per interviu ją užmušė.

Tai įvyko 2009 m. birželį Baltuosiuose rūmuose, duodant interviu CNBC televizijai. Pirmiausia jį nervinusį vabzdį B. Obama bandė nuvyti rankomis, sakydamas „Dink iš čia“. Tačiau tai nepadėjo.

Užsimiršęs, kad priešais jį sėdi žurnalistas, kurio interviu nutraukė musė, B.Obama palaukė, kol vabzdys nutūps ant jo rankos ir vienu smūgiu jį priplojo. Tuomet paklausė žurnalisto: „Tai apie ką kalbėjome?“ „Įspūdinga. Pagavau tą mulkį“, - pridūrė savo laimikiu besidžiaugiantis prezidentas.

Visą laiką televizijos kamera buvo įjungta, ir B.Obama tam neprieštaravo. Su koja jis parodė į nebegyvą musę ant žemės: „Norite ją nufilmuoti?“

Tokiu brutaliu poelgiu pasipiktinusi PETA organizacija, pasisakanti už etišką elgesį su gyvūnais, ėmėsi veiksmų ir Amerikos prezidentui padovanojo humanišką musių gaudyklę, kuria galima pagauti vabzdį, o vėliau jį saugiai paleisti į laisvę.

„Mes esame už etišką elgesį net su mažiausiais gyvais padarais. Ir musės turi teisę gyventi“, - sakė PETA atstovas Bruce'as Friedrichas.

Baltieji rūmai dovanos nekomentavo, tačiau B. Obama, panašu, padarė išvadas.

2010 m. birželį Baltuosiuose rūmuose pranešimą skaičiusį JAV prezidentą vėl užpuolė musė. Įkyrus vabzdys lipo šalies vadovui ant veido, tačiau politikas musę bandė tik nubaidyti.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.