Versija: meteoritas virš Čeliabinsko buvo apšaudytas (video)

Kol Rusijoje ieškoma meteorito nuolaužų ir Čeliabinske darbuojasi meistrai, stiklindami išdaužytus langus, likęs pasaulis, prilipęs prie kompiuterių, ekranuose tyrinėja paslaptingą gamtos reiškinį užfiksavusius vaizdo įrašus. Tai puiki erdvė pasireikšti sąmokslo teoretikams ir ufologams. Kai kurie jų, įdėmiai apžiūrėję įrašus, nustatė, kad meteoritas buvo apšaudytas.

Rusijos valdžia neigia šaudžiusi į meteoritą.<br>Youtube
Rusijos valdžia neigia šaudžiusi į meteoritą.<br>Youtube
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 20, 2013, 10:52 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 12:16 PM

„Youtube“, „Facebook“, „Twitter“ ir kituose socialiniuose tinkluose platinami „įrodymai“, kad virš Čeliabinsko sprogęs meteoritas buvo apšaudytas – galbūt dėl to ir sprogo? Pateikiamos vaizdo įrašų analizės demonstruoja, kaip atlekiantį dangaus kūną buvo bandoma numušti – kažkas jį tarsi perskrodė.

Rusijos valdžia neigia šaudžiusi į meteoritą. Tačiau ir daug kam iš sąmokslo teoretikų atrodo, kad pataikyti į tokio dydžio ir tokiu greičiu lekiantį objektą žmogaus sukurta technika būtų neįmanoma. Kas tuomet apšaudė? Ateiviai? Kaip tik sausį Urale buvo užfiksuoti neatpažinti skraidantys objektai.

Egzistuoja versijų, kad tai iš viso buvo ne meteoritas. Rusijos nacionalistas Vladimiras Žirinovskis mano, kad tai amerikiečių raketa, kiti kalba apie Šiaurės Korėjos militaristinius bandymus.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų