Prancūzas Australijoje apsigynė nuo krokodilo

Vienas

Nuo plėšrūno vyras apsigynė kumščiais.<br>AP
Nuo plėšrūno vyras apsigynė kumščiais.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2013-04-22 14:33, atnaujinta 2018-03-07 22:01

29 metų Yoannas Galeranas sekmadienį sutemus Nalunbajuje plaukė nuo kranto susigrąžinti įstrigusios valties, kai jį užpuolė 2 m ilgio briaunagalvis krokodilas (Crocodylus porosus), kuris griebė jam už galvos ir ėmė vandenyje sukti.

„Tiesiog jaučiu, kad man pasisekė, ir galvoju, kad jeigu tai būtų buvęs didesnis krokodilas, galbūt jau neturėčiau jokios galvos“, - sakė jis ABC radijui.

„Aš plaukiau ir gal kokie keturi ar penki metrai nuo valties pajutau, tarsi į galvą būtų atsitrenkę akmenys, ... ir supratau, kad tai (buvo) krokodilas, - pasakojo jis. - Tiesiog pajutau, kad jei noriu grumtis dėl savo gyvybės, man reikia kaip galima stipriau judėti visu kūnu“.

„Jis tiesiog smogė man į galvą, kairį šoną, ir į sprandą, ir bandė įstumti mane į vandenį. Aš jį daužiau kumščiais kur pakliuvo“, - sakė jis.

Atmušęs krokodilą, jūreivis sugebėjo įsiropšti į valtį ir nuplaukti į krantą, iš kur buvo skubiai nuvežtas į netoliese esančią ligoninę dėl įkandimo žaizdų galvoje, ant kaklo ir pečių.

Šiaurės Teritorijos policijos atstovė sakė: „Laimei, jam pavyko nuplaukti šalin. Galėjo būti daug baisiau - tai, kaip viskas baigėsi“.

Sūrų vandenį mėgstantys briaunagalviai krokodilai, kurie gali užaugti iki 7 m ilgio ir sverti daugiau kaip toną, yra dažni Australijos atogrąžų šiaurėje.

Jie nuo 8-ojo dešimtmečio yra saugomi ir nuo to laiko jų populiacija nuosekliai didėjo - kaip ir susidūrimų su žmonėmis skaičius.

Pasak Y. Galerano, toje vietoje, kur jis buvo užpultas, dažnai žaisdavo vaikai, tad pareigūnai turėtų pagauti tą krokodilą.

„Manau, jiems reikia kažką su juo daryti, turbūt, nugalabyti“, - sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.