Šiaurės Korėjos diktatorius norėjo būti panašus į J. C. van Damme'ą

Jaunasis Šiaurės Korėjos diktatorius Kim Jong-unas vaikystėje svajojo būti panašus į kovinių filmų žvaigždę Jeaną Claude'ą van Damme'ą, o paaugęs rūkė mėtines cigaretes ir vairavo „Mercedes“ markės automobilį. Be to, jis iki šiol beprotiškai žavisi europietišku ir amerikietišku gyvenimo būdu, rašo „Daily Mail“.

Pasak kulinaro, Kim Jong-uną vaikystėje ir paauglystėje taip žavėjo kovinių filmų žvaigždė J. C. van Damme'as, kad jis pradėjo sportuoti ir vartoti maisto papildus, idant taptų panašesnis į Holivudo garsenybę.<br>AP
Pasak kulinaro, Kim Jong-uną vaikystėje ir paauglystėje taip žavėjo kovinių filmų žvaigždė J. C. van Damme'as, kad jis pradėjo sportuoti ir vartoti maisto papildus, idant taptų panašesnis į Holivudo garsenybę.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 29, 2013, 12:06 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 1:47 PM

Tokias asmenines Šiaurės Korėjos vadovo savybes atskleidė buvęs Kim Jong-uno tėvo Kim Jong-ilo asmeninis sušių meistras Kenji Fujimoto. 13 metų jam dirbęs japonas ir anksčiau yra papasakojęs pikantiškų detalių apie stalinistinio režimo vadovų asmeninį gyvenimą.

Aršia antivakarietiška retorika pagarsėjusį Kim Jong-uną sušių meistras pažinojo nuo tada, kai tas buvo mažas berniukas.

Britų leidiniui „Sun“ K. Fujimoto teigė, kad nepaisant apokaliptinių grasinimų Vakarams, Kim Jong-unas dievina prabangą, kokia jis negali mėgautis savo išbadėjusioje tėvynėje.

Sušių meistro teigimu, jaunasis Šiaurės Korėjos lyderis rūkė mėtines cigaretes ir mėgo Bordo vyną. Tuo metu jo tėvas rinkosi kur kas prabangesnį gėrimą – ypač brangų konjaką „Hennessy“. Jis buvo laikomas vienu geriausių šio gamintojo klientų.

Kalbant apie pramogas, Kim Jong-unui ypač patiko filmai, kuriuose vaidino Holivudo garsenybė J. C. van Damme'as. Stebėdamas belgo karatė įgūdžius, berniukas taip užsidegė tapti panašiu į jį, kad prisipirko sporto įrengimų, pradėjo treniruotis ir vartoti raumenų augimą skatinančius maisto papildus.

„Jis taip puikiai kaunasi“, - esą yra sakęs Kim Jong-unas.

Pasak K. Fujimoto, mylimiausia Kim Jong-uno muzikinė grupė iš Vakarų – legendiniai „The Beatles“.

Kulinaras pasakojo, kad dar būdamas vaikas Kim Jong-unas išmoko vairuoti automobilį „Mercedes“ ir juo sukdavo ratus prezidento rūmų teritorijoje.

„Jis puikiai vairavo būdamas vos 7 metų amžiaus. Jie padarė jam specialią sėdynę, kad jis galėtų pasiekti pedalus“, - pasakojo K. Fujimoto.

Sušių meistras, kuris prisistato išgalvotu vardu, taip pat sakė, kad velionis Kim Jong-uno tėvas mėgo, kad jam būtų patiekiama tokia šviežia žuvis, kuri vis dar juda.

Jis taip pat esą liepdavo savo tarnams šokti kartu su pusnuogėmis merginomis ir buvo vedęs vieną egzotiškų šokių šokėją.

K. Fujimoto iš Šiaurės Korėjos paspruko 2001 metais, parodęs Kim Jong-ilui vaizdo įrašą apie japonišką patiekalą iš jūrų ežio. Jis įtikino diktatorių, kad šis leistų jam nuvykti į Japoniją ir išmokti šio patiekalo gaminimo.

Pernai Kim Jong-unas pakvietė sušių meistrą paviešėti Šiaurės Korėjoje. Vizito metu K. Fujimoto susitiko su jaunuoju lyderiu ir jo žmona. Grįžęs jis tvirtino, kad Pchenjanas per pastaruosius 10 metų smarkiai pasikeitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.