Restorano valgiaraštyje – gimdos kaklelio vėžys

Vienas britas poilsiautojas nuo šiol atidžiai peržvelgs restoranų, kuriuose lankysis, valgiaraščius. Mat bent jau viename restorane Lenkijos mieste Poznanėje – „Bee Jay’s“ – 32 metų Owebas Durray išvydo, kad čia už 25 zlotus siūloma paragauti gimdos kaklelio vėžio, skelbia „The Daily Mirror“.

Restoranas „Bee Jay's“ Poznanėje siūlo paragauti gimdos kaklelio vėžio.<br>„Bee Jay's“
Restoranas „Bee Jay's“ Poznanėje siūlo paragauti gimdos kaklelio vėžio.<br>„Bee Jay's“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 12, 2013, 11:03 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 9:49 PM

Restorano valgiaraštyje prie šaltųjų užkandžių viliojama: „Gimdos kaklelio vėžys, patiekiamas ant burokų karpačio garstyčių ir medaus padaže. 25 zlotai.“

„Nepažįstu žmonių, kuriuos kamuotų gimdos kaklelio vėžys, bet galiu įsivaizduoti, kad ką nors toks pasiūlymas valgiaraštyje galėtų skaudžiai įžeisti.

Žinoma, aš akimirksniu praradau apetitą. Juk perskaičius tokio patiekalo pavadinimą nebenori nieko užsisakyti, tiesa?“ – teigė O. Durray, gyvenantis Anglijos Kento mieste.

Britas pasiskundė restoranui, o jo vadovybė netrukus paaiškino, kad buvo šiurkščiai suklysta verčiant patiekalo pavadinimą iš lenkų į anglų kalbą – iš tiesų restoranas siūlo vėžienos.

„Pasiklydome vertime. Kažkokiu būdu upinis vėžys virto gimdos kaklelio vėžiu. Pasikalbėsime su mums padedančiu vertėju. Atsiprašome, jei ką nors įžeidėme“, - paskelbė restoranas „Bee Jay’s“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.