Indijos medikai sėkmingai operavo mergytę su dviguba galva

Indijos gydytojai sėkmingai

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

May 15, 2013, 1:23 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 5:55 PM

„Operacija pavyko tobulai - daug geriau nei tikėtasi“, - gydytojas Sandeepas Vaishya duodamas išskirtinį interviu naujienų agentūros AFP žurnalistui vienos Delio ligoninės operacinėje po procedūros, atliktos 15 mėnesių Roonai Begum.

„Tai neabejotina sėkmė, tačiau dar per anksti sakyti, kokia bus jos gyvenimo kokybė ateityje“, - pridūrė S. Vaishya.

Roonos galva iš prigimties buvo smarkiai padidėjusi dėl hidrocefalijos - sutrikimo, dėl kurio kaukolėje susikaupia daug smegenų skysčio. Ji buvo rasta praeitą mėnesį gyvenanti viename Indijos kaime su tėvais, kurie pernelyg neturtingi, kad galėtų sumokėti už jos gydymą.

Paskalbus nuotraukas, kurias padarė vienas AFP fotografas atokioje šiaurės rytinėje Tripūros valstijoje, viena Delio priemiestyje įsikūrusi ligoninė, valdoma privačios bendrovės „Fortis Healthcare“, pasisiūlė gydyti tą mergytę nemokamai.

Dėl hidrocefalijos Roonos gavos apimtis buvo padidėjusi iki 94 centimetrų. Galvoje susikaupęs skystis spaudė smegenis, o mergytė negalėdavo atsisėsti arba ropoti.

Per operaciją prie skysčio pripildytos galvos ertmės buvo prijungtas vamzdelis, kuriuo skystis nutekės iš smegenų į kitą kūno dalį, kur išsisklaidys kraujyje. Toks metodas yra dažniausias hidrocefalijos gydymo būdas.

JAV valstybinis Nacionalinis neurologinių ligų ir insulto institutas nurodo, kad hidrocefalija išsivysto vienam iš 500 vaikų.

Paskelbtos Roonos nuotraukos išprovokavo palaikymo bangą visame pasaulyje, o potencialūs lėšų donorai teiravosi AFP ir kitų žiniasklaidos organizacijų, kaip jie galėtų prisidėti prie mergytės ir jos šeimos gerovės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.