Per ilga moters pavardė netelpa ant jokių dokumentų

Viena havajietė skundžiasi, kad vietos pareigūnai reikalauja jos pasikeisti pavardę. Moters pavardė tokia ilga, jog viršija ženklų skaičių, leidžiamą, ant asmens dokumentų, praneša „Fox News“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-09-13 14:48, atnaujinta 2018-02-22 05:56

Janice “Lokelani” Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele pavardė turi 36 raides. Ant vairuotojo pažymėjimo pavardės sutalpinti nepavyksta, todėl visuomet ji lieka be paskutinės raidės. Problemos – ir su asmens tapatybės kortelėmis. Moteris anksčiau yra turėjusi kortelę, ant kurios tilpo visa jos pavardė, bet jos galiojimo laikas pasibaigė.

Kaip problemos sprendimą valdininkai moteriai siūlo pasikeisti pavardę – susigrąžinti mergautinę arba susitrumpinti dabartinę. Bet ilgos pavardės savininkė nesutinka iš pagarbos savo dabar jau mirusiam vyrui.

Havajų Transporto departamento pareigūnai kiek supratingesni – pažadėjo stengtis, kad leidžiamas pavardės ženklų skaičius ant vairuotojo pažymėjimo būtų pailgintas iki 40.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.