99 metų amerikietė gavo mokyklos baigimo atestatą

Daugiau kaip prieš 80 metų

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-09-25 10:07, atnaujinta 2018-02-21 20:22

Audrey Crabtree metė mokyklą 1932 metais, kai iki atestato jai trūko tik vieno balo. Kaip pažymi portalas, mergina praleido daug pamokų dėl pateisinamų priežasčių: ji plaukiodama patyrė traumą ir ilgai negalavo, o paskui turėjo slaugyti sergančią senelę.

Rudenį Odrė turėjo tęsti mokslą, bet ji ištekėjo už Chucko Gerdeso, o vėliau augino du vaikus. 1957 metais sutuoktiniai nusipirko gėlių parduotuvę. Praėjus dviem mėnesiams, vyras mirė, ir moteris 28 metus vadovavo parduotuvei „Flowers by Audrey”.

A.Crabtree pergyveno dar du vyrus. Dabar ji turi penkis anūkus ir keturis proanūkius. „Ji sakydavo, jog apgailestauja tik dėl to, kad negavo atestato”, - pasakojo žurnalistams viena iš moters anūkių Shelley Hoffman. Būtent Shelley liepos mėnesį kreipėsi į mokyklą, prašydama išduoti jos močiutei išsilavinimo dokumentą.

Pirmadienį garbaus amžiaus moteriai buvo įteiktas ilgai lauktas atestatas. „Jos patirtis verslo srityje suteikia mums pagrindą manyti, kad ji jo nusipelnė”, - pareiškė mokyklos atstovas.

„Dabar jaučiuosi kur kas protingesnė”, - taip pakomentavo įvykį pati „abiturientė” per iškilmingą ceremoniją Vaterlo miesto mokykloje. „Niekam nepatarčiau mesti mokslo”, - pridūrė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.