Hario Poterio knygų autorė pripažino suporavusi ne tuos veikėjus

Britų rašytoja J.K.Rowling, legendinio Hario Poterio kūrėja, netikėtai gerbėjams atskleidė naują detalę apie prieš šešerius su puse metų pabaigtą leisti sagą. Kūrėja atskleidė, kad ji pati norėtų, kad Haris ir jo viena iš geriausių draugų Hermiona Įkyrėlė būtų susiėję į porą knygų sagos pabaigoje, rašo „Daily Mail“.

J.K.Rowling prisipažino suporavusi netuos du veikėjus.<br>AP nuotr.
J.K.Rowling prisipažino suporavusi netuos du veikėjus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 4, 2014, 4:02 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:30 PM

„Wonderland“ žurnalui autorė teigė, jog Ronį Vizlį, kitą Hario geriausią draugą, su Hermiona knygų serijos pabaigoje suporavo labiau dėl impulsyvumo, nei dėl to, kad tikėjo jais kaip pora. „Taip tai ir nutiko, tiesą sakant... Dėl priežasčių, kurios yra mažai susijusios su literatūra ir dar mažiau su tuo, jog turėjau laikytis tokio siužeto, kokį įsivaizdavau, Hermiona susituokė su Roniu, o ne Hariu“ – teigė autorė.

Iš keturiasdešimt aštuonerių metų autorės interviu žurnalui ėmė Emma Watson, dvidešimt trejų metų aktorė, pati ir suvaidinusi Hermioną. Mergina buvo pakviesta kaip viešnia redaguoti išskirtinio numerio žurnalui, kurio ištraukos buvo spausdinamos „Sunday Times“.

J.K.Rowling aktorei sakė: „Žinau, atsiprašau... Kone girdžiu gerbėjų pyktį, bet aš tiesiog esu nuoširdi. Tai buvo pasirinkimas, padarytas dėl labai asmeninių priežasčių. Tikiuosi, tai sakydama, nedaužau gerbėjų širdžių“ – apgailestavo autorė.

E.Watson su ja tarsi sutiko, sakydama, kad mano, jog yra gerbėjų, kurie tai ir taip žinojo, ir kurie svarsto, ar Ronis iš tiesų būtų galėjęs Hermioną padaryti laiminga.

Knygų pabaigoje Ronis veda Hermioną, o Haris susituokia su Ronio seserimi Džine Vizli. Toks autorės prisipažinimas sukėlė įvairių gerbėjų vertinimų bangą internete. Vieni autorę tarsi palaikė, kiti ją peikė dėl, anot jų, nekokios knygų serijos pabaigos.

Parengė Liucija Lenkauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.