Beethoveną vaizdavusiam kurčiam japonui muziką kūrė padėjėjas

Japonas Mamoru Samuragochi 18 metų garsėjo kaip Japonijos Ludwigas van Beethovenas. Garsusis vokiečių kompozitorius nuostabias simfonijas kūrė ir apkurtęs. Taip pat negirdintis 50-metis M.Samuragochi irgi garsėjo sugebėjimu kurti muziką. Bet jo žvaigždė nusileido prabilus Takashi Niigaki – vyrui, kuris visus 18 metų dirbo už M.Samuragochi, skelbia naujienų agentūra AP.

Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

2014-02-06 13:34, atnaujinta 2018-02-16 15:28

T.Niigaki ketvirtadienį paaiškino, kad slaptas bendradarbiavimas su M.Samuragochi jį tiesiog galutinai išerzino. Be to, slaptasis kompozitorius suabejojo, ar M.Samuragochi iš tiesų kurčias.

M.Samuragochi anksčiau teigė, kad būtent jis savarankiškai parašė savo klasikinius kūrinius ir sukūrė žinomų kompiuterinių žaidimų garso takelius. Visa tai – nepaisant to, kad jis apkurto sulaukęs 35-erių.

Tokia jo istorija sužavėjo Japonijos visuomenę, kuri ypač vertina užsispyrimą siekiant tikslo.

Bet trečiadienį M.Samuragochi prisipažino nesukūręs kritikų puikiai įvertintos Hirošimos simfonijos ir kitų jam priskiriamų darbų.

Manoma, jog japonas išsklaidyti šį savo talento mitą nutarė tik todėl, kad jau žinojo, jog netrukus viešai pasisakys jam muziką kūręs T.Niigaki. Pastarasis iš tiesų jau kitą dieną pareiškė M.Samuragochi padėjęs visus 18 metų.

„Be to, niekada taip ir pastebėjau, kad jis iš tikrųjų būtų kurčias“, – teigė T.Niigaki, kuris akivaizdžiai kuklinosi prieš minią jį apspitusių žurnalistų.

M.Samuragochi anksčiau per advokatus tiesiog perdavė atsiprašymą už „savo gerbėjų išdavystę“. Jam atstovaujantys teisininkai taip pat pareiškė, jog galimas sukčius „nėra tokios stabilios emocinės būklės, kad galėtų pasirodyti viešai“.

Oficiali M.Samuragochi biografija skelbia, kad jis gimė Hirošimoje, o jo tėvai liko gyvi po 1945 metais miestą su žemėmis sulyginusio atominės bombos sprogimo.

Jis esą pradėjo groti ir kurti muziką dar būdamas mažas berniukas. Bet biografijoje taip ir nepaaiškinama, kaip M.Samuragochi prarado klausą.

Įrašų leidybos bendrovė „Nippon Columbia“ iškart paskelbė pranešimą, kuriame piktinasi žinia, jog M.Samuragochi pats nekūrė muzikos.

Kompanija pašalino jo įrašus iš prekybos, o nacionalinis transliuotojas NHK atsiprašė už anksčiau rodytas laidas, kuriose buvo liaupsinamas M.Samuragochi talentas.

T.Niigaki, kuris, tikėtina, perims bent dalį M.Samuragochi šlovės, tikisi ir toliau kurti muziką.

Manoma, kad Sonatinos smuikui, kurią pasirodymui per žiemos olimpines žaidynes Sočyje pasirinko japonė dailiojo čiuožimo atstovė Daisuke Takahashi, autoriumi bus nurodytas jau ne M.Samuragochi, o T.Niigaki.

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.