Motinos apleistas hipopotamas džiaugiasi neįprasta kompanija

Sunku patikėti, tačiau šis vienišas hipopotamas susidraugavo su pora šunyčių laukinės gamtos apsaugos ir gelbėjimo parke.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 14, 2014, 10:00 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 7:22 AM

Hipopotamas mažylis Žemutinės Zambezės rezervate Zambijoje buvo rastas atstumtas savo motinos, kai jam buvo tik dvi savaitės.

Pavadintas Daglu hipopotamas, rodos, yra visiškai patenkintas, kai du terjerai Moli ir Koko jį apuosto.

Praėjusią gegužę Daglas buvo nuskraidintas į Čipembės laukinės gamtos gelbėjimo parką, kur pasiliks tol, kol jau bus pakankamai suaugęs, kad būtų paleistas atgal į laisvę.

Darbuotojai maitina Daglą pienu tam, kad jis kiek įmistų, ir jau išmokė jį plaukioti vietos baseinuose. Jie tikisi, kad kada nors jis galės prisijungti prie vietinės hipopotamų populiacijos.Tačiau kol Daglas vis dar parke, galima stebėti, kiek tęsis jo ir terjerų draugystė. Hipopotamų patinai išauga iki metro su puse aukščio ir keturių su puse metro ilgio.

Vos išvydę pasaulį hipopotamai sveria maždaug keturiasdešimt penkis kilogramus, o jau subrendusių svoris gali siekti net tris su puse tonos ir daugiau.

Nors jam buvo vos kelios savaitės, prireikė net šešių vyrų tam, kad išneštų Daglą iš lėktuvo. Hipopotamai gali išgyventi iki keturiasdešimties metų. Šie gyvūnai, laukinėje gamtoje sutinkami tik Afrikoje, per dieną praleidžia apie šešiolika valandų pasinėrę į upių ar ežerų vandenį tam, kad vanduo bent kiek vėsintų jų milžiniškus kūnus nuo karštos saulės. Hipopotamas graikiškai reiškia „upės arklys“.

Parengė Liucija Lenkauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: pirma JAV siunta Ukrainai – dar šią savaitę