Izraelyje rastas 3300 metų senumo sarkofagas

Archeologai Šiaurės Izraelyje rado maždaug 3300 metų senumo egiptietiško stiliaus sarkofago fragmentus. Radinys aptiktas per kasinėjimus netoli Nazareto, trečiadienį pranešė archeologijos tarnyba.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 9, 2014, 7:35 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:41 PM

„Tai retas radinys – cilindro formos molinis karstas su dangčiu, ant kurio yra žmogaus reljefas“, – sakė vienas archeologų. Karste taip pat rastas skeletas bei keli daiktai iš keramikos ir bronzos.

Manoma, kad mirusysis yra ir Biblijoje minimos Kanano žemės gyventojas, dirbęs Egipto vyriausybei. Tačiau tai gali būti ir turtingas žmogus, imitavęs egiptietiškus laidojimo papročius. Svarstoma atlikti DNR tyrimą, kad būtų nustatyta, ar mirusysis yra kananietis, ar egiptietis.

Šalia mirusiojo gulėjo bronzinis durklas ir auksinis antspaudinis žiedas su skarabėjo motyvu ir faraono Seto I (Sethos) vardu. Rastas karstas yra dar vienas įrodymas, kad egiptiečiai vėlyvajame bronzos amžiuje XIII šimtmetyje prieš Kristų kontroliavo Jezrelio slėnį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.