Italijoje moteriai per klaidą įsodinti kitos poros embrionai

Vienoje vaisingumo klinikoje

Išaiškėjus incidentui, klinikoje iki atskiro sprendimo sustabdytas bet koks mėgintuvėlyje apvaisintų kiaušinėlių įsodinimas.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Išaiškėjus incidentui, klinikoje iki atskiro sprendimo sustabdytas bet koks mėgintuvėlyje apvaisintų kiaušinėlių įsodinimas.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 14, 2014, 12:38 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:34 PM

Anot duomenų, klaida įvyko gruodžio 4-ąją, kai tuo pat metu Sandro Pertini ligoninės vaisingumo klinikoje keturioms moterims buvo atlikta apvaisinimo mėgintuvėlyje procedūra.

Po procedūros pastojo trys moterys, ketvirtasis apvaisinimas nepavyko. Ekspertų komisija dabar turės išsiaiškinti, ar nesupainioti ir kiti embrionai. Išaiškėjus incidentui, klinikoje iki atskiro sprendimo sustabdytas bet koks mėgintuvėlyje apvaisintų kiaušinėlių įsodinimas. Tačiau manoma, kad supainioti embrionai yra vienas toks atvejis.

Italijos sveikatos ministrė Beatrice Lorenzin pareiškė, kad vaisingumo klinikoje bus atliktas patikrinimas. Bus aiškinamasi, ar laikytasi visų dirbtinio apvaisinimo nuostatų.

Klaida išaiškėjo, kai nėščioji nusprendė atlikti tyrimus dėl galimo vaisių genų defekto. Tada ir paaiškėjo, kad dvyniai įsčiose apskritai nėra jos vaikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.